Thomas Müller zwaait na 14 jaar af bij Duitsland: "Had nooit van zo'n interlandcarrière durven dromen"

 ma 15 juli 2024 11:59

Na 14 jaar en 131 interlands stopt Thomas Müller als international bij Duitsland. De 34-jarige spits kondigde in een video op sociale media zijn afscheid aan. Het hoogtepunt van zijn carrière vond plaats in Brazilië 2014, waar hij de wereldtitel vierde. "Ik wil mijn fantastische ploeggenoten bedanken", klinkt het bij Müller.

De 2-1-nederlaag tegen Spanje in de kwartfinale van Euro 2024 zal de geschiedenis ingaan als de laatste interland van Thomas Müller.

 

Müller debuteerde in maart 2010 voor de Duitse nationale ploeg, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Argentinië. Hij was er vervolgens bij op 4 WK's en evenveel EK's.

 

Hij kwam tot 131 interlands en staat daarmee op de derde plaats aller tijden in Duitsland. Enkel Lothar Matthäus (150 caps) en Miroslav Klose (137 caps) doen beter. 

Neem de motivatie en de vreugde van dit EK mee naar het WK van 2026.

Thomas Müller

"Toen ik veertien jaar geleden begon als international, had ik niet van zo'n mooie interlandcarrière durven dromen", begint Müller zijn videoboodschap.

 

"We hebben fantastische overwinningen behaald, maar ook bittere nederlagen gekend. Ik ben de strijd aangegaan met de beste spelers ter wereld en wil mijn ook fantastische ploegmaats bedanken, met wie ik ongelooflijke momenten beleefd heb."

 

"Ik was altijd zeer trots om mijn land te vertegenwoordigen. Neem de motivatie en de vreugde van dit EK mee naar het WK van 2026. Dat zal ik ook doen als supporter en niet meer als speler."    

 

Müller scoorde ook 45 doelpunten voor de Duitse nationale ploeg, en was zowel op het WK van 2010 als het gewonnen WK van 2014 vijf keer trefzeker. In Zuid-Afrika werd hij met dat aantal goals gedeeld topschutter van het toernooi, in Brazilië moest hij enkel de Colombiaan James Rodriguez (6 goals) laten voorgaan. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.