VIDEO - Toernooi van Pedri zit erop, Olmo draagt overwinning op aan onfortuinlijke ploegmaat

 vr 5 juli 2024 21:41
Pedri vliegt en moet ingepakt plaatsnemen op de bank.

Zou het een richtlijn zijn van de bondscoach? Duitsland kwam erg scherp voor de dag in de eerste minuten tegen Spanje. Te scherp, misschien. Toni Kroos pakte draaischijf Pedri stevig aan. De jonge middenvelder incasseerde, maar moest naar de kant. Zijn toernooi zit erop. Vervanger Olmo besliste de wedstrijd en droeg de overwinning op aan pechvogel Pedri.

Balvastheid, creativiteit, vlotte balcirculatie. Drie stempels die Pedri steevast meekrijgt. 

 

De middenvelder van Barcelona is dan ook onbetwiste titularis bij Spanje, maar al na 8 minuten zat zijn wedstrijd erop. Hij werd hard aangepakt door onder meer Toni Kroos.

 

Zou het een richtlijn geweest zijn van bondscoach Julian Nagelsmann om de draaischijf bij de tegenstander hard aan te pakken? Het bezorgt de blessuregevoelige Pedri - hij miste al 85 matchen door 9 kwaaltjes in de afgelopen 3 jaar - alvast kopzorgen.

 

De Spaanse bond bevestigde inmiddels immers al dat de jonge Spanjaard niet meer in actie zal komen op dit EK. Pedri heeft een interne verstuiking aan zijn linkerknie en ondergaat de komende dagen verdere testen.

 

Vervanger Dani Olmo deed het gelukkig voor Pedri goed met een doelpunt en assist en stak de middenvelder ook een hart onder de riem achteraf: "Pedri is een belangrijke speler voor ons, deze overwinning draag ik op aan hem", zei de man van de match.

Vervanger Olmo schonk Spanje de overwinning met een goal en een assist:

Gerelateerd: