Europees Kampioenschap
speeldag 1

Engelse bondscoach niet bezorgd na moeilijke EK-opener: "We moesten wat lijden, dat is belangrijk"

 ma 17 juni 2024 12:17
Gareth Southgate.

Vice-Europees kampioen Engeland is met een voorzichtige 0-1-overwinning tegen Servië aan het EK begonnen. Geen reden voor de toernooifavoriet om zich al zorgen te maken, vindt bondscoach Gareth Southgate. "Maar er moet nog hard worden gewerkt."

De Engelsen hadden het lastig met de hechte Servische verdediging, maar Jude Bellingham vond toch één gaatje. Ondanks heel wat weerwerk volstond dat doelpunt voor een overwinning.

 

"We moesten een beetje lijden, dat kan belangrijk zijn", zei bondscoach Gareth Southgate. "We hebben eraan gewerkt om druk te weerstaan. We zijn er beter in geworden."

 

"Ik ben blij dat we ons van een andere kant moesten laten zien. We moesten veerkracht tonen om ons strafschopgebied te verdedigen. Dat helpt om een sterke teamgeest te creëren."

 

Toch zag Southgate ook nog werkpunten. "Ons team had niet veel energie meer op het einde. Dat verbaast me ook niet, want in de aanloop hebben veel spelers geen 90 minuten gekregen."

 

"Ik denk dat we efficiënter kunnen zijn. Maar dit team wordt nog steeds gesmeed. Iedereen verwacht dat we erdoorheen zullen walsen, maar er moet nog hard worden gewerkt."

Bellingham: "Positieve punten onthouden"

Doelpuntenmaker Jude Bellingham wimpelde kritische vragen weg.

 

"Er plakt soms een negatief beeld op onze wedstrijden - en soms is dat terecht - maar ik denk dat we nu de positieve zaken moeten onthouden", zei de Real Madrid-speler.

 

"Oké, misschien moesten we af en toe een beetje inhouden en lijden, maar we hebben een clean sheet gepakt. Dan hoef je ook maar één keer te scoren om te winnen."

Gerelateerd: