Bellingham opent al vroeg de score.

Een buffelstoot van Bellingham was genoeg: flauw Engeland komt met de schrik vrij tegen Servië

 zo 16 juni 2024 22:53
 1. 13' - Doelpunt - Jude Bellingham (0 - 1)
 2. 39' - Geel - Nemanja Gudelj
 3. 43' - Verv. Filip Kostic door Filip Mladenovic
 1. 61' - Verv. Aleksandar Mitrovic door Dušan Tadic
 2. 61' - Verv. Saša Lukic door Luka Jovic
 3. 69' - Verv. Trent Alexander-Arnold door Conor Gallagher
 4. 74' - Verv. Andrija Živkovic door Veljko Birmancevic
 5. 75' - Geel - Dušan Tadic
 6. 76' - Verv. Bukayo Saka door Jarrod Bowen
 7. 86' - Verv. Jude Bellingham door Kobbie Mainoo
Europees Kampioenschap - speeldag 1 - 16/06/24 - 21:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
13'
Jude Bellingham
0 - 1
Jude Bellingham
13'

Of we de toekomstige Europese kampioen aan het werk gezien hebben? Wel, overtuigen deed Engeland toch niet in zijn EK-opener tegen Servië. Toch boekte de EK-topfavoriet dankzij een kopbalgoal van de onvermijdelijke Jude Bellingham een eerste zege. Servië knutselde nog een slotoffensief in elkaar, maar vloekte veelvuldig op Vrouwe Fortuna.

Servië - Engeland in een notendop:
 1. Sleutelmoment
  Engeland maakt handig gebruik van een gelukkige capriool en slapende Serviërs om er na een klein kwartier 0-1 van te maken. Aan de stand verandert in de rest van de wedstrijd niks meer.
 2. Man van de Match
  Jude Bellingham beukte de deur open met zijn kopstoot en bestreek zoals steeds zowat het hele veld. De ster van Real Madrid toonde zich, samen met zijn ploeg, gaandeweg misschien wel wat te arrogant.
 3. Opvallend
  Zes goals in de openingswedstrijd, vier in de tweede, dan drie wedstrijden met drie rozen, eentje met twee en nu deze Servië-Engeland met één enkel doelpunt. Het gaat hier steil bergaf.

Engeland verovert geen harten tegen Servië

Engeland kwam met het statuut van favoriet, maar na enkele flauwe oefeninterlands ook met twijfels naar Duitsland. In een dominante openingsfase tegen Servië, waarin de Engelsen de bal monopoliseerden, groeide het zelfvertrouwen zienderogen.

 

Toen golden boy Bellingham tussen enkele aarzelende Serviërs de 0-1 in doel buffelde, leek Engeland klaar voor een vlotte en ruime zege. Alleen ging de voet na de goal van het gaspedaal. De Engelsen leken tevreden met rustig meesterschap. Geen gek idee, want Servië was alleen een keer gevaarlijk na balverlies van Alexander-Arnold. Mitrovic vuurde naast.

 

Na de rust bleef Engeland laks en loom voetballen, terwijl Servië zijn niveau gevoelig opkrikte en ook moediger ging spelen. Na een puike actie van Vlahovic trapte de vrije Mladenovic echter een gat in de lucht. Buiten die kans was er vaak dreiging, maar weinig concreet gevaar van de Serviërs.

 

De Engelsen modderden aan, tot de pas ingevallen Bowen een voorzet op de knikker van Kane zwiepte. De aanvoerder, voorts aanvallend geheel onzichtbaar, kopte via de hand van Rajkovic tegen de onderkant van de lat. Aan de andere kant knapte Kane wel nog nuttig werk op door een volley van Birmancevic te keren.

 

Zo hield een weinig overtuigend Engeland de krappe zege vast en prijkt het na de eerste speeldag aan de leiding van zijn poule. Eerder hadden Slovenië en Denemarken immers al gelijkgespeeld.

Highlights Servië - Engeland
5 video's

Fase per fase

90+5'

Einde!

Engeland heeft een helft aardig gespeeld, maar zeker niet overtuigd tegen een beperkt Servië. Na de rust was het toch erg mager en deed het niet veel meer dan de 0-1 van Bellingham vasthouden.

90+5' tweede helft
90+2'

Het geloof vloeit weg bij Servië en de seconden tikken weg. Engeland gaat dit kampioenschap toch met een zege beginnen.

90+1'

Schot van Milinkovic-Savic zoeft niet zo ver naast

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
89'

Pickford vloekt op zijn ploegmaats, want die geven Milinkovic-Savic de ruimte om te trappen.

87'

Doelpuntenmaker Bellingham maakt plaats voor Mainoo. Geen comfortabele invalbeurt voor de jongeling, die pas zijn vierde interland speelt.

84'

Broodnodige reddingen van Pickford en Kane

84'

Kane redt!

Een stuiterende volley van invaller Birmancevic lijkt in het hoekje te gaan passen. Kane staat in de baan van het schot en kopt het gevaar weg. Wie had na de eerste helft gedacht dat Engeland nog zou bibberen?

82'

Uit het niets lanceert Vlahovic een raketje. Voor alle zekerheid steekt Pickford er een paar vingertoppen tussen.

81'

De spanning is nog niet verdwenen. Het had wel gekund.

Peter Vandenbempt
79'

Trippier gaat zitten

De problemen op linksachter bij Engeland lijken groter te worden, want Trippier heeft verzorging nodig.

79'

Servische doelman houdt Kane met ultieme reflex van de 0-2

77'

Deklat!

En of Bowen dat kan! Met een strakke voorzet bereikt hij Kane, die krachtig kopt. Rajkovic tikt de kopstoot tegen de onderkant van de lat en houdt Servië in leven.

76'

Uitstekend voor de rust, erna mee weggezakt met de rest van zijn ploeg. Saka ruimt baan voor Bowen. Brengt die weer wat leven in de brouwerij van de Engelsen?

76'
75'