Ga naar de inhoud

Rematch! Oleksandr Usyk en Tyson Fury kruipen later dit jaar opnieuw in de ring

 wo 29 mei 2024 13:20
Usyk en Fury stonden eerder deze maand ook al tegenover elkaar in de ring.

De onbetwiste wereldkampioen zwaargewichten Oleksandr Usyk en de Britse bokser Tyson Fury ontmoeten elkaar opnieuw in de ring op 21 december. De kamp vindt plaats in Riyadh (Saudi-Arabië) en is een rematch van hun gevecht dat eerder deze maand plaatsvond. 

Wereldkampioen Oleksandr Usyk versloeg onlangs Tyson Fury in een spannende wedstrijd, na beslissing van de jury. Hij kroonde zich zo tot de eerste onbetwiste wereldkampioen sinds de Brit Lennox Lewis in 1999. 

 

In de nasleep van de kamp vertelde de Oekraïner dat hij Fury meteen de kans zou geven op een rematch. Dat stond zo ook in een clausule van het gevechtscontract. 

 

“De rematch tussen de onbetwiste kampioen Oleksandr Usyk en de kampioen Tyson Fury is nu gepland op 21 december 2024 tijdens Riyadh Season,” zegt de Saudische organisator Turki Alalshikh in een bericht op X.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerder deze week gaf Frank Warren, de promotor van Fury, al te kennen dat hij geloofde dat de Brit de rollen kan omdraaien in de rematch. 

 

"Ik geloof dat hij het kan en hij gelooft dat hij het kan", vertelde Warren bij Sky Sports. 

 

"Het was een gevecht met twee gezichten. Fury weet wat hij moet doen en ik weet zeker dat Usyk dat ook weet. Beide jongens waren in een absolute oorlog, dat heeft veel van hen gevergd."

 

"Het zal interessant zijn om te zien op wie het gevecht het meest impact heeft gehad."