Ga naar de inhoud

Rapencross in Lokeren is nieuwkomer op kalender van X2O Badkamers Trofee

 wo 29 mei 2024 15:49
De Krawatencross in Lille is ook dit jaar weer van de partij.

Golazo, organisator van de X2O Badkamers Trofee, heeft zijn veldritprogramma voor komend seizoen bekendgemaakt. Het regelmatigheidscriterium opent zoals gewoonlijk op de Koppenberg en eindigt met de Brussels Universities Cross. De Rapencross in Lokeren is nieuwkomer in het circuit. 

Zoals gewoonlijk opent de X2O Badkamers trofee weer met de Koppenbergcross. Op vrijdag 1 november snijden de renners de X2O-competitie aan in Oudenaarde. 

 

Vervolgens trekken we op zondag 10 november naar de Waase nieuwkomer van het criterium: de Rapencross in Lokeren. In 2023 was die cross nog het decor van het BK veldrijden. 

 

Voor de jaarwisseling strijkt het regelmatigheidscriterium nog neer in Hamme voor de Flandriencross (zondag 17 november) en in Herentals voor Herentals Crosst (zaterdag 14 december). Het nieuwe jaar start naar goede gewoonte met de Grote Prijs Sven Nys in Baal (woensdag 1 januari).

 

Daarna volgt snel de Vlaamse Duinencross in Koksijde (vrijdag 3 januari). In februari worden de laatste twee manches van de X2O Badkamers Trofee gereden in Lille en Brussel, met op zondag 9 februari de Krawatencross en op zondag 16 februari de Brussels Universities Cross.

"We zijn tevreden met de uitkomst"

"Er werd op voorhand veel gespeculeerd over de nieuwe cyclocrosskalender, maar Golazo is tevreden met de uitkomst. Dit dankzij constructief overleg met de UCI en Belgian Cycling", legt Christophe Impens van Golazo uit.


"De X2O Badkamers Trofee is twee zondagen rijker met Lokeren en Hamme. Hamme komt terug op zijn traditionele datum en Lokeren is de nieuwkomer binnen de X2O Trofee."


"De Koppenbergcross valt net voor het Europees kampioenschap cyclocross in het Spaanse Pontevedra, maar we zijn met de UEC overeengekomen dat zowel de elite vrouwen als de elite mannen op zondag hun EK zullen afwerken."


"Dit geeft de renners en rensters de mogelijkheid om de Koppenbergcross en het EK te combineren."


Naast de bekendmaking van de kalender werd ook nog medegedeeld dat de naamsponsor zijn contract met het organisatiecomité nog minstens verlengt tot 2028.

Kalender X20 Badkamers Trofee
1 november  Koppenbergcross Oudenaarde
10 november Rapencross Lokeren
17 november Flandriencross Hamme
14 december Herentals Crosst Herentals
1 januari Grote Prijs Sven Nys Baal
3 januari Vlaamse Duinencross Koksijde
9 februari Krawatencross Lille
16 februari Brussels Universities Cross Brussel