Ga naar de inhoud

Juventus-legende Leonardo Bonucci (37) zet punt achter zijn voetbalcarrière

 zo 26 mei 2024 11:40
Bonucci speelde maar liefst 12 jaar bij Juventus.

Leonardo Bonucci hangt na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de haak. Dat heeft zijn huidige team Fenerbahçe laten weten in aanloop naar de slotspeeldag in Turkije. De Italiaan gaat vooral de geschiedenisboeken in als rots in de branding bij Juventus. Bonucci won er 9 titels en 5 bekers.

Na Giorgio Chiellini vorig jaar zwaait nu ook dat andere onderdeel van een legendarisch verdedigingsduo bij Juventus FC af.

 

Leonardo Bonucci zet na dit seizoen een punt achter zijn carrière. Dat deelde Fenerbahçe - zijn huidige team - in aanloop naar de slotspeeldag in de Turkse competitie.

 

Tegenwoordig is Bonucci er meestal invaller, maar in zijn glorieperiode was de Italiaan een garantie op geslaagde tackles, gewonnen duels en af en toe ook goals.

 

Het palmares van de 37-jarige mag er dan ook zijn. Bij Juventus won hij 9 titels en 5 bekers. Hij kwam ook 121 keer uit voor het Italiaanse nationale team. Daarmee werd hij in 2021 Europees kampioen.

 

De kans dat Bonucci zijn carrière afsluit met een allerlaatste titel, is dan weer niet zo groot. Fenerbahçe moet vandaag rekenen op een misstap van leider Galatasaray om alsnog landskampioen te worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.