Ga naar de inhoud

Tord Gudmestad graait zege in Veenendaal-Veenendaal weg voor de neus van Simon Dehairs

 za 18 mei 2024 17:14
Gudmestad en Dehairs maakten het spannend tot op de streep.

Veenendaal-Veenendaal is een clash der jonkies geworden. De Noor Tord Gudmestad (23) had op de streep net genoeg over om onze landgenoot Simon Dehairs (22) van de overwinning te houden en zijn allereerste profzege te boeken. Titelverdediger Dylan Groenewegen maakte het podium compleet.

Naar goede gewoonte mochten de snelle mannen vandaag hun benen testen in Veenendaal-Veenendaal. 

 

Dylan Groenewegen won de laatste twee edities en verscheen ook vandaag weer aan de start van de 172 km lange eendagskoers. De Nederlander was dan ook de te kloppen man.

 

Maar Groenewegen moest in de sprint zijn meerdere erkennen in twee jonge knapen. De Noor Tord Gudmestad (Uno-X) en de Belg Simon Dehairs (Alpecin-Deceuninck) maakten er een tweestrijd - en vooral een echte nagelbijter - van.

 

Aan de finish was het verschil nauwelijks te zien. Dehairs keek na zijn jump meteen naar zijn concurrent om te zien of hij de zege claimde.

 

Uiteindelijk bracht de finishfoto duidelijkheid: Gudmestad hield enkele centimeters over en mocht vieren. Voor de Noor is het zijn allereerste profzege.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.