Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Wielerclub Wattage ziet Pidcock liever niet voor Tour-klassement gaan: "Hij zal daar geen betere renner door worden"

 do 18 april 2024 13:52
Tom Pidock met zijn hond Chestnut.
Tom Pidock met zijn hond Chestnut.

Na zijn zege in de Amstel Gold Race heeft Tom Pidcock (Ineos Grenadiers) verklapt dat hij droomt van eindzeges in de grote rondes. Geen goed idee, vinden de leden van Wielerclub Wattage. "De trainingen die hij daarvoor zal moeten doen, zullen hem beperken als renner", zegt Tom Boonen.

Strijdt Tom Pidcock over enkele jaren tegen Pogacar, Vingegaard en Evenepoel voor eindwinst in de Tour?

 

Dat is in elk geval de ambitie van het Britse multitalent.

 

De leden van Wielerclub Wattage fronsen hun wenkbrauwen.

"De trainingen die je nodig hebt om een klassement te rijden, gaan Pidcock beperken in wat hij nu kan", vreest Tom Boonen. "Hij zal daar geen betere renner door worden."

 

"Pidcock zal zich enorm moeten specialiseren om een onzeker resultaat na te jagen. Ik zou daar toch voorzichtig mee zijn."

In hetzelfde rijtje als Van der Poel en Van Aert?

Wie de trofeeënkast van Pidcock bestudeert, ziet een brede waaier aan zegepralen.

Olympisch kampioen en wereldkampioen mountainbiken, wereldkampioen veldrijden, een ritzege in de Tour, winst in de Strade Bianche, de Amstel Gold Race en de Brabantse Pijl.

"Het strafste voor mij is dat hij in allerhande disciplines wint", onderstreept Bakelants. Is Van der Poel eigenlijk al wereldkampioen mountainbiken geweest? Ik denk het niet."

Maar Pidcock wordt nog niet in één adem genoemd met Evenepoel, Pogacar, Van Aert en Van der Poel.

"Dat vind ik terecht", zegt Bakelants. "Pidcock is 24 en heeft nog meer tijd dan de allergrootsten. Hij is 5 jaar jonger dan Van Aert en Van der Poel."

4 weken lang in het voorjaar alles meepakken wat er te pakken valt, dat zie ik Pidcock niet doen.

Jan Bakelants

Kan Pidcock op termijn even constant worden als Van der Poel en Van Aert?

 

"Ik denk dat Pidcock meer iemand is die heel goed weet op welke koersen hij moet inzetten. En hij realiseert dan ook vaak zijn doelen."

 

"Elk jaar zal hij wel een straffe stoot uithalen. Maar zoals Van der Poel 4 à 5 weken alles meepakken wat er mee te pakken valt, dat is voor mij minder wie Tom Pidcock is."

 

What's next voor Pidcock? "De volgende logische stap is wereldkampioen op de weg worden. Dan heeft hij met wereldtitels in het veld, mountainbike en op de weg iets heel unieks neergezet."

Luister naar Wielerclub Wattage

Of bekijk Wielerclub Wattage op VRT MAX

"De koude in Luik is in het voordeel van Van der Poel"
Ruben Van Gucht trommelt voor de voorlaatste keer dit voorjaar zijn Wielerclub Wattage op en dat doet hij in Lier. Tom Boonen, Jan Bakelants, Dirk De Wolf en Mark Uytterhoeven zorgen weer voor nieuwe inzichten (Mathieu is nog niet over zijn top, Kopecky moet zich amuseren in de Waalse Pijl en de toekomst van Pidcock is nog niet duidelijk) en straffe verhalen (Tom en de Playboy, Mark en de Muur van Hoei, Dirk en Wilfried Peeters en Jan en een bol parmezaanse kaas).
woensdag 17/0471 min
Gerelateerd: