Ga naar de inhoud

Maxuella Lisowa en Bethy Mununga plaatsen zich met Villeneuve d'Ascq voor finale EuroLeague

 vr 12 april 2024 18:38

De Belgen van Villeneuve d'Ascq hebben zich vrijdagmiddag geplaatst voor de finale van de EuroLeague basketbal voor vrouwenteams. De Franse club van Maxuella Lisowa en Bethy Mununga versloeg bij de Final Four het Tsjechische ZVVZ USK Praag met 84-78 en treft nu het Fenerbahçe van Emma Meesseman.

De Franse club, onder leiding van Rachid Meziane, die ook bondscoach is van de Belgian Cats, nam nochtans geen denderende start en keek bij het rustsignaal tegen een 37-43-achterstand aan.

 

In de laatste twee kwarten zetten ze die scheve situatie nog recht en wonnen ze met 84-78.

 

Belgian Cat Maxuella Lisowa scoorde vijf punten en vier assists in veertien minuten, Bethy Mununga was in nauwelijks vier minuten goed voor twee punten en een rebound.

 

De Amerikaanse Kamiah Smalls maakte met haar achttien punten, zes rebounds en zeven assists de 24 punten van de Française Valerian Ayayi onschadelijk.    

 

Villeneuve d'Ascq speelt zondag de finale tegen titelverdediger Fenerbahçe. De club van uitblinker Emma Meesseman versloeg Cukurova Mersin, een andere Turkse club in een heruitgave van de finale van vorig jaar.

 

Villeneuve d'Ascq kan na Bourges (1997, 1998, 2001) en Valenciennes (2002, 2004) de derde Franse club worden die de EuroLeague voor vrouwen wint.

Gerelateerd: