Ga naar de inhoud

Geblesseerde Toumani Camara krijgt prijs van zijn club na eerste NBA-seizoen

 vr 12 april 2024 09:45
Toumani Camara is op dit moment out met een gebroken rib.

De Portland Trail Blazers lijken tevreden over het eerste seizoen van Toumani Camara in de NBA. De club beloonde onze landgenoot met de Maurice Lucas Award. Dat is een prijs voor zijn karakter, op maar ook naast het veld. "Hij heeft een impact op de ploeg en gemeenschap in Portland."

Maurice Lucas behaalde tijdens zijn carrière een NBA-titel met de Portland Trail Blazers en kreeg postuum een prijs naar hem vernoemd. De award prijst vooral het karakter van de speler. De bekendste naam op de erelijst is misschien wel die van Carmelo Anthony. 

 

Dit jaar is de prijs dus voor Toumani Camara. "Toumani heeft een sterke persoonlijkheid en toont veel karakter op en naast het veld. Daar houdt deze ploeg en deze stad van", klinkt het in een persbericht. "Hij zal in de toekomst nog een grotere impact hebben op de gemeenschap hier."

 

De 23-jarige Camara wordt dus zeker niet alleen geprezen voor zijn sportieve prestaties, maar vooral om zijn inzet. Zo wordt er verwezen naar zijn betrokkenheid bij verschillende extra-sportieve activiteiten zoals lessen met de plaatselijke jeugd in Portland.

 

Camara mag een cheque van 5.000 dollar schenken aan een liefdadigheidsorganisatie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.