Ga naar de inhoud

De sterren voor Dwars door Vlaanderen: Vollering en Kopecky boven, ook meteen vertrouwen in Van Empel

 wo 27 maart 2024 12:39

Ook in Dwars door Vlaanderen lijkt SD Worx-Protime weer de te kloppen ploeg bij de vrouwen. Al krijgt Visma-Lease a Bike, met Fem van Empel, ook wel wat vertrouwen, net als Lidl-Trek. We zetten de kanshebbers op een rij.

⭐⭐⭐

Demi Vollering won vorig jaar in Waregem na een dominante prestatie van haar ploeg, en ook dit jaar krijgt ze opnieuw drie sterren. Het wordt pas haar derde koers dit jaar, het echte startschot ook voor haar drukke programma.

 

Naast haar zien we - niet verrassend - Lotte Kopecky. Haar grote doel is uiteraard een derde zege in de Ronde zondag, maar als ze kan winnen, zal ze het natuurlijk niet laten. Het is nog maar haar 3e optreden in Waregem. Bij haar vorige 2 deelnames eindigde Kopecky 6e (in 2017) en 52e (in 2019).

⭐⭐

Voor Gent-Wevelgem kreeg Fem van Empel ook al een ster, maar ze haakte in laatste instantie nog af. In Dwars door Vlaanderen zou ze wel starten en wordt er meteen wat van haar verwacht. Ze krijgt twee sterren achter haar naam.

 

Net als haar ploeg- en landgenote Marianne Vos. Zij werd vorig jaar derde in Waregem.

 

Bij Lidl-Trek geen Balsamo en dus gaan de sterren naar Elisa Longo Borghini.

Net geen twee sterren, maar wel bij de outsiders: Puck Pieterse. Ook collega-veldrijdster Shirin van Anrooij kreeg nog net een ster van wielerjury.

 

Silvia Persico en Chiara Consonni kunnen het als duo proberen bij UAE Team ADQ en tot slot krijgt ook Emma Norsgaard (Movistar) nog een ster achter haar naam.

Gerelateerd: