Ga naar de inhoud

Wanneer komen de Belgian Cats in actie op de Olympische Spelen? En zijn er nog tickets?

 wo 20 maart 2024 09:39

De Belgian Cats kennen sinds gisteravond hun tegenstanders in de groepsfase van de Olympische Spelen. Wanneer komen de Belgische vrouwen precies in actie? En zijn er nog tickets te koop? Wij zetten het voor jou op een rijtje.

Duitsland, Japan en de Verenigde Staten: dat zijn de 3 tegenstanders van de Belgian Cats in de poulefase.

 

Die groepsfase wordt overigens afgewerkt in het voetbalstadion van Rijsel en niet in Parijs. Goed nieuws dus voor de supporters, want een stuk dichter bij de Belgische grens.

 

Maar wanneer spelen de Belgian Cats precies tegen wie? En zijn er voor die wedstrijden nog kaartjes te koop?

 

Wij proberen het voor jou op een rijtje te zetten, maar let wel: dit is een denkoefening en absoluut geen zekerheid. Het schema van de wedstrijden is een bijzonder complexe puzzel om te leggen en kan onder druk van de rechtenhouders nog wijzigen.

29 juli: Duitsland - België

De eerste opdracht voor de Belgian Cats is op maandag 29 juli. Die dag staan er 4 wedstrijden in het vrouwentoernooi op het programma:

  • Nigeria - Australië
  • Duitsland - België
  • Verenigde Staten - Japan
  • Canada - Frankrijk

Het goede nieuws: voor alle matchen van die dag zijn nog tickets te koop. Het slechte nieuws: het uurschema is nog niet bekend. Wie nu kaartjes koopt, neemt dus een gokje.

 

Maar laten we daar een berekende gok van maken. Er zijn op 29/07 drie formules beschikbaar:

  • Een ticket voor 2 wedstrijden in de ochtend/middagsessie, van 11 uur tot 15.15 uur: prijzen vanaf 90 euro.

  • Een ticket voor 1 wedstrijd in de vooravond, van 17.15 uur tot 19.00 uur: prijzen vanaf 50 euro.

  • Een ticket voor 1 wedstrijd in de avondsessie, van 21.00 uur tot 22.45 uur: prijzen vanaf 50 euro.

Welk ticket koop ik dan als supporter van de Belgian Cats? Onze gok: Canada-Frankrijk wordt wellicht een avondwedstrijd, omdat dat 's avonds spelen voor het gastland nu eenmaal commercieel het interessantst is.

 

Diezelfde redenering geldt waarschijnlijk ook voor de match van Team USA tegen Japan. De invloed van de Amerikaanse markt is groot en dus lijkt een match van de VS in de ochtend - wanneer het nog nacht is in Amerika - weinig waarschijnlijk.

 

Het ticket voor de eerste 2 wedstrijden van de dag lijkt ons op dit moment dus de veiligste gok om de Belgian Cats aan het werk te zien tegen Duitsland.

1 augustus: België - Verenigde Staten

Enkele dagen later, op donderdag 1 augustus, spelen de Belgian Cats hun topmatch tegen titelverdediger VS. Die dag staan er opnieuw 4 wedstrijden bij de vrouwen op het programma, met dezelfde 8 landen als op 29 juli:

  • Japan - Duitsland
  • Australië - Canada
  • België - Verenigde Staten
  • Frankrijk - Nigeria

Ook hier zijn voor alle wedstrijden nog kaartjes te koop. Maar het blijft wachten op het uurschema om te weten welk land op welk tijdstip speelt.

 

De aangeboden formules zijn wel identiek als op 29 juli:

  • Een ticket voor 2 wedstrijden in de ochtend/middagsessie, van 11 uur tot 15.15 uur: prijzen vanaf 90 euro.

  • Een ticket voor 1 wedstrijd in de vooravond, van 17.15 uur tot 19.00 uur: prijzen vanaf 50 euro.

  • Een ticket voor 1 wedstrijd in de avondsessie, van 21.00 uur tot 22.45 uur: prijzen vanaf 50 euro.

Commercieel gezien is Japan-Duitsland wellicht de minst interessante wedstrijd. We durven te denken dat die ingepland wordt in de ochtendsessie, ook omdat dit voor de Japanse markt het aantrekkelijkst is.

 

Voor Australië is een match in de avond niet interessant, omdat het dan nacht is down-under. Voor de Canadezen is een match op het Franse middaguur nog haalbaar, dan is het ochtend in Canada.

 

Blijven over voor de avondwedstrijden: België-Verenigde Staten en Frankrijk-Nigeria. De match van de Belgian Cats is hét topduel, maar Frankrijk is het gastland.

 

Een moeilijke afweging dus, waarin veel partijen hun zeg zullen hebben. Onze tip: koop voor beide avondwedstrijden een ticket. Dat kan vanaf 100 euro en lijkt ons een berekende gok om te nemen voor 2 mooie affiches.

4 augustus: Japan - België

Op zondag 4 augustus staan voor de Belgian Cats de laatste groepsmatch op het programma. Dan nemen de Belgen het op tegen Japan, waarmee de Cats na de Spelen van Tokio nog wel een eitje te pellen hebben. Het zijn opnieuw dezelfde 8 landen die die dag in actie komen:

  • Canada - Nigeria
  • Japan - België
  • Duitsland - Verenigde Staten
  • Australië - Frankrijk

Voor alle wedstrijden zijn op dit moment nog kaartjes te koop. Let wel: voor de ochtendsessie met 2 wedstrijden ligt de basisprijs van de nog beschikbare tickets al een stuk hoger dan op de vorige 2 speeldagen.

  • Een ticket voor 2 wedstrijden in de ochtend/middagsessie, van 11 uur tot 15.15 uur: prijzen vanaf 130 euro.

  • Een ticket voor 1 wedstrijd in de vooravond, van 17.15 uur tot 19.00 uur: prijzen vanaf 50 euro.

  • Een ticket voor 1 wedstrijd in de avondsessie, van 21.00 uur tot 22.45 uur: prijzen vanaf 50 euro.

Australië-Frankrijk is de topaffiche. Zoals eerder gezegd zal de Australische voorkeur een match in de ochtendsessie zijn, wegens het tijdsverschil. Omdat 4 augustus een zondag is, durven we te denken dat de Fransen geen graten zullen zien in een vroege wedstrijd.

 

Los van eventuele finales in andere sportdisciplines zijn voor Canada en de VS de wedstrijden in de avond altijd de interessantste tijdssloten.

 

En voor Japan, de tegenstander van België, is een wedstrijd in het ochtendblok dan weer het aantrekkelijkst.

 

Onze gok om de Belgian Cats aan het werk te zien tegen Japan: de ochtendsessie.

En verder?

Indien de Belgian Cats hun groep overleven, spelen ze de kwartfinales op woensdag 7 augustus. Die dag staan alle kwartfinales bij de vrouwen op het programma.

 

Er wordt vanaf dan niet langer in Rijsel gespeeld, wel in Parijs. Het uurschema van de kwartfinales:

  • 11 uur
  • 14.30 uur
  • 18 uur
  • 21.30 uur

Speculeren over een eventuele kwartfinales zou ons te ver leiden. Het schema zal in grote mate bepaald worden door de landen die zich kwalificeren.

 

Op dit moment zijn voor alle kwartfinales nog kaartjes te koop. De goedkoopste categorieën zijn al uitverkocht. Ticketprijzen beginnen vanaf 175 euro per wedstrijd. Voor de halve finales op vrijdag 9 augustus moet je minstens 215 euro neertellen.

 

Zweer je bij een finaleplaats van de Belgian Cats? Ook voor de finale, op zondag 11 augustus om 15.30 uur is nog een handvol tickets te koop, helaas alleen in de duurste categorie. Daarvoor moet je wel 510 euro ophoesten.

Alle info over de kaartjesverkoop vind je op de officiële website voor tickets van Parijs 2024.

Gerelateerd: