Ga naar de inhoud

Toumani Camara en Portland leggen na verlengingen Toronto over de knie, Dallas viert recordman Doncic

 zo 10 maart 2024 10:44
Camara speelde een groot halfuur mee bij Portland (archief).

In de NBA hebben Toumani Camara  en Portland opnieuw met een zege aangeknoopt. Tegen Toronto werd het na verlengingen 128-118. Onze landgenoot stond een groot halfuur op het parket en klokte uiteindelijk af op 15 punten, 9 rebounds en 4 assists.

Het gaat de Portland Trail Blazers dit seizoen niet echt voor de wind in de NBA. Gisteren smeerden de Houston Rockets het team van Camara al een 45e seizoensnederlaag aan.

Tegen de Toronto Raptors was een reactie dan ook welgekomen. Camara en co behielden tot het einde van het derde quarter een geruststellende bonus, maar in het laatste quarter kwamen de bezoekers nog helemaal terug.

Uiteindelijk ontpopte Deandre Ayton zich in de verlengingen tot de grote man bij de thuisploeg. Met 30 punten en 19 rebounds keerde hij meteen terug in stijl na zijn blessure.

Ook Camara zelf deed zijn duit in het zakje met 15 punten, 9 rebounds en 4 assists. Ondanks de zege blijft Portland wel voorlaatste in de Western Conference (18 zeges, 45 nederlagen).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Feestnacht voor recordman Doncic bij Dallas

Bij de Dallas Mavericks blijft superster Luka Doncic zijn hoogvorm dan weer aanhouden.

Op bezoek bij de Detroit Pistons was de Sloveen opnieuw goed voor 39 punten, 10 rebounds en 10 assists. De All-Star is zo de eerst speler ooit die 6 wedstrijden op rij een triple-double laat optekenen, met meer dan 30 punten.

Dallas ging uiteindelijk vlot voorbij de Pistons met 124-142 en staat voorlopig achtste in het Westen.

Luka Doncic schoot zich vannacht in de geschiedenisboeken (archief).
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De uitslagen van zaterdag:

  • Portland - Toronto 128-118
  • Denver - Utah 142-121
  • Phoenix - Boston 107-117
  • Golden State - San Antonio 113-126
  • Charlotte - Brooklyn 110-99
  • Detroit - Dallas 124-142