Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
30
3
2
1
0
9
3
2
KV Mechelen
29
3
2
1
0
8
7
3
STVV
27
3
2
0
1
8
5
4
Standard
19
3
0
1
2
4
8
5
OH Leuven
19
3
1
1
1
4
4
6
Westerlo
15
3
0
3
0
2
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
3
1
1
0
0
5
1
2
KV Mechelen
3
2
1
1
0
5
5
3
STVV
4
2
1
0
1
5
3
4
Standard
1
1
0
0
1
0
0
5
OH Leuven
3
2
1
1
0
4
4
6
Westerlo
0
1
0
1
0
0
3
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
3
2
1
1
0
4
2
2
KV Mechelen
3
1
1
0
0
3
2
3
STVV
3
1
1
0
0
3
2
4
Standard
1
2
0
1
1
4
8
5
OH Leuven
1
1
0
0
1
0
0
6
Westerlo
0
2
0
2
0
2
5

Tijdens de match vloekte Vanhaezebrouck, erna schoot hij (weer) met scherp: "Het is onvoorstelbaar"

 ma 26 februari 2024 07:28
Hein Vanhaezebrouck was niet tevreden na het gelijkspel.

Een liplezer was niet nodig. Iedereen kon zien welk vloekwoord Hein Vanhaezebrouck bovenhaalde na een zoveelste onnodige Gentse penaltyfout in de match tegen Antwerp. Ook het gebrek aan efficiëntie voorin frustreerde de coach: "Ik zie Patrick Goots hier zitten in de zaal. Misschien kan ik nog eens babbelen met hem."

"Godverdomme!"

 

Het was in minuut 25 dat Hein Vanhaezebrouck een luide vloek door de KAA Gent Arena stuurde, toen verdediger Kandouss op bijzonder ongelukkige wijze een strafschop veroorzaakte.

 

Bijna twee uur later op de persconferentie was de coach nog altijd niet bekoeld over het bewuste moment.

 

"Ik heb zo hard gevraagd: stop nu eens met die domme penalty's", fulmineerde Vanhaezebrouck.

 

"Het is misschien iets voor Filip Joos in Extra Time, maar lijst eens de strafschoppen die wij hebben tegengekregen op. On-voor-stel-baar."

 

Aan wat ligt het dan? "Als jij het weet, laat het mij weten", kaatste Vanhaezebrouck de bal terug naar de journalist die de vraag stelde. "Want ik weet het niet. We hebben al zo veel keer geprobeerd om het uit te leggen en te laten zien."

Als je die domme rode kaarten en penalty's er bij ons uithaalt, dan hadden we ons vandaag geen zorgen moeten maken en waren we al zeker van PO 1.

Gent-coach Hein Vanhaezebrouck op de persconferentie

"Het gaat over de juiste beslissing nemen. Je hoeft die bal niet te controleren in de 16, trap die gewoon weg, desnoods in de tribune. Wat ga je doen eens als je de bal gecontroleerd hebt? Je hele middenveld is weg. En het is niet alleen Kandouss die het is overkomen. Ook Torunarigha, De Sart, Watanabe..."


"Vorige week kreeg ik een overzicht toegestuurd van domme rode kaarten en penalty's en daaruit blijkt dat Union 19 punten in het voordeel had. Dan is het niet moeilijk dat ze eerste staan. Als je die eruit haalt bij ons, dan hadden we ons vandaag geen zorgen moeten maken en waren we al zeker van Play-off 1."

 

(Lees voort onder de video)

Sneer en Patje Boem Boem

En er moesten Vanhaezebrouck nog wat zaken van het hart.

 

Gent-eigenaar Sam Baro liet zich vrijdag in een interview met HLN kritisch uit over het volgens hem "angstige voetbal" dat zijn Buffalo's spelen.

De reactie van Vanhaezebrouck: "Ik hoor dikwijls dingen die niet helemaal kloppen, van zowel buiten de club, als binnen de club."

 

"Maar ik kan niemand iets verwijten op vlak van inzet, winnaarsmentaliteit en drive. De wil is er."

Je moet telkens opnieuw dezelfde plaat draaien als vandaag en die ondertussen al grijsgedraaid. 

Hein Vanhaezebrouck

"Alleen moet je jammer genoeg telkens dezelfde plaat draaien als vandaag en die is ondertussen al grijsgedraaid."

Voor wie het toch nog niet zou weten: Gent is naast slordig achterin ook voorin niet efficiënt genoeg. Onder meer Depoitre liet in de slotminuten een enorme kans liggen.

 

Toen Vanhaezebrouck in de perszaal Patrick Goots (analist voor Gazet van Antwerpen) opmerkte, kon hij de intikker niet laten liggen.

 

"Ik zie Patje Boem Boem zitten, misschien kan ik eens babbelen met hem. We krijgen een aantal reuzekansen, vooral die laatste. Zo'n binnenlopertje aan de tweede paal: daar heeft Patje er volgens mij duizenden van gemaakt."


Waarna Antwerp-coach Mark van Bommel de enige zin voor overdrijving niet naast zich neer kon leggen en inpikte: "Dat is een beetje overdreven, denk ik, Hein, niet?"


"Dan ken je hem niet goed", ging Vanhaezebrouck onverstoord door. "Ik had er nog met Janssen over na de wedstrijd, ik denk dat hij ze er met plezier in zou lopen."

We doen er alles aan op training. Maar bij de simpele afwerkingsvormen zie je al wat het probleem is.

Hein Vanhaezebrouck

"Dat zijn zaken waarmee je je ploeg, je club, je fans de hemel in kan krijgen. Euforie in de 95e minuut. Je loopt hem gewoon binnen en het is feest."


"Het is een probleem, jongens. Sorry", doelt hij op dus op de missende efficiëntie bij zijn spitsen. "We doen er alles aan op training. Maar bij de simpele afwerkingsvormen zie je al wat het probleem is."


"We eindigen de wedstrijd hier vandaag met 2,54 expected goals. Antwerp met 1,34 en daar zit een strafschop bij. Wat eigenlijk gelijk is aan 1. Hoe kan het dat wij zonder een strafschop toch het dubbele van Antwerp hebben?"


"Al blijf ik wel positief", probeerde Vanhaezebrouck toch nog af te sluiten met een optimistische noot, die al snel in toonhoogte zakte.

 

"Er zijn nog 3 matchen waarin we alles zullen geven om erbij te zijn. Maar als ik nog 3 keer diezelfde plaat ga moeten draaien, dan vrees ik dat het niet zal lukken."

Bekijk de volledige persconferentie na Gent - Antwerp

Gerelateerd: