Ga naar de inhoud

Vanhaezebrouck wil Europese exit niet dramatiseren: "Maar moeten nu alles doen om competitie te redden"

 wo 21 februari 2024 20:55

Het zijn barre eerste weken van 2024 voor Gent. Na de Europese exit in de Conference League blijft enkel de Belgische competitie nog over als doel, maar ook daar dreigt het Play-off 1 te missen. "Er zal opnieuw oplapwerk moeten gebeuren", probeerde Vanhaezebrouck alvast voorzichtig vooruit te blikken.

Uitgeschakeld in de beker, de top 6 in gevaar en nu ook einde verhaal in Europa. KAA Gent sleept zich meer en meer naar het einde van het seizoen toe.

 

"Dit was een competitie waar we gehoopt hadden om lang te overleven, helaas", vertelde Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck na het 1-1-gelijkspel tegen Maccabi Haifa, dat niet genoeg was om Europees door te stoten.

 

"Dit is na de beker al de tweede competitie waar we onnodig uitvallen. We moeten er nu alles aan doen om de Jupiler Pro League te redden en play-off 1 te halen. Er zal alvast opnieuw wat oplapwerk moeten gebeuren."

 

Toch toonden doelpuntenmaker Tarik Tissoudali en Pieter Gerkens zich snel alweer strijdvaardig na de domper.

 

"We hebben genoeg ervaring om dit te verwerken. Nu moeten we focussen op de volgende wedstrijd, want die is ook weer enorm belangrijk", klonk het bij Tissoudali.

 

"Dit is inderdaad enorm zuur en jammer, maar het is aan ons om de knop weer om te draaien en alles op de competitie te zetten", trapte ook Gerkens een open deur in.

Het publiek had ons echt nog naar een overwinning kunnen stuwen. Helaas.

Hein Vanhaezebrouck

Het werd een exit uit de achterdeur voor Gent, dat in een leeg stadion een zeer moeilijk eerste uur kende tegen het bescheiden Maccabi Haifa.

 

"Het was duidelijk zoeken voor ons", zag ook Vanhaezebrouck. "We missen ook twee van onze centrale pionnen: De Sart en Kums. We hebben geprobeerd om dat gat op te vullen, maar dat lukte in het begin duidelijk niet."

 

In de tweede helft ging het beter voor de thuisploeg, maar het ontbrak hen vooral aan efficiëntie om die renaissance te verzilveren. 

 

"Met een paar killers in je ploeg - dat hoeven geen spitsen te zijn - scoren we altijd nog op een van de vele goede crosses. Er waren ook een paar fenomenale reddingen van Seck - die enkel hij kon maken met zijn gestalte - en de keeper."

 

En voor die laatste push kon Gent - dat zonder supporters moest spelen - niet rekenen op zijn thuisaanhang.

 

"Er was niemand om die bal nog eens in doel te schreeuwen. Het publiek had ons echt nog naar een overwinning kunnen stuwen. Want als we er nog eentje hadden gemaakt, zouden we erop en erover gegaan zijn. Maar helaas."

Gerelateerd: