UEFA Europa Conference League - speeldag 2 - 21/02/24 - 18:02
69'
Tarik Tissoudali
69'
1 - 1

Europese kater voor KAA Gent. Het avontuur van de Buffalo's in de Conference League is voorbij na een frustrerende avond tegen Maccabi Haifa. De Israëli's kwamen al snel op voorsprong via Pierrot, maar een gelijkmaker van Tissoudali én rood voor de bezoekers zorgden voor vernieuwde hoop. Alleen vond Gent in een zenuwslopend slot geen tweede treffer.

Geen supporters, geen sfeer, een nood-middenveld en een 0-1-achterstand vanuit de heenwedstrijd: alle ingrediënten voor een recipe for disaster waren aanwezig voor KAA Gent, en dat is uiteindelijk ook gebleken.

Na amper vier minuten weergalmde de eerste kreet al door de desolate KAA Gent Arena. Geen Gents gejuich, wel een lach in het vuistje van Maccabi Haifa-spits Pierrot, die zijn afweken schot in doel zag waaien.

Een klap die de Gentenaren maar moeilijk te boven kwamen. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck kon daarna moeilijk verstoppen dat het vertrouwen - en vooral ook enkele basispionnen - mist.

Een tekenende statistiek na een bijzonder slappe eerste helft: 0 schoten op doel voor de thuisploeg.

Pas twintig minuten voor het einde ontvlamde een bedrijvige Tarik Tissoudali dan toch nog een sprankeltje hoop voor Gent.

Na een betere tussenfase in de tweede helft verzilverde Tissoudali (eindelijk) een van zijn vele kansen. Na wat kapwerk in de grote rechthoek mikte hij de gelijkmaker via de rug van Abdoulaye Seck (ex-Antwerp) binnen.

Nog meer goed nieuws: de eerste fase na de tegentreffer liep de linksback van de bezoekers ook nog eens tegen zijn tweede gele kaart aan.

Met vernieuwd geloof en een mannetje meer knutselde de thuisploeg nog een ferm slotoffensief - met een heleboel kansen - in elkaar, maar ook daar botste dit Gent weer op zijn grenzen. Het sleept zich zo toch meer en meer naar het einde van dit seizoen.

19:56

EINDE: 1-1

90+3'

Ai, ai, ai. De Vlieger stuurt nog een goede voorzet naar de tweede zone. Daar staan drie Gent-spelers moederziel alleen, maar Tissoudali kopt de bal veel te slap terug.

90+1'

Gent krijgt slechts vier minuten toegevoegde tijd. En dat na al die wissels en foutjes. Had er publiek gezeten, dan waren die nu collectief aan het fluiten van ongenoegen.

90+1'

87'

Gent blijft doorduwen. Tissoudali stuurt Gerkens nog eens de diepte in, maar die struikelt en kan de splijtende pass van zijn ploegmakker niet voortzetten met gevaar. Niet veel later trapt ook Hong nog eens vanaf de grote rechthoek, maar zijn schot mist power.

85'

Wat een kans!

Was dit dé kans op de 2-1? Een bal valt rond de elfmeter voor de voeten van Gerkens, maar die ziet zijn poging afgeblokt. Een interessante rebound wordt hoog over geknald door De Vlieger.

81'

Te veel onzuiverheden

Gent blijft zoeken naar de 2-1 en kampeert rond de 16 van Maccabi Haifa. Alleen is de laatste pass te vaak onzuiver om de bezoekers écht in de problemen te brengen. Valt de bal in de slotminuten toch nog eens goed?

81'
81'
80'

Nog 10 minuten reguliere speeltijd

De klokt tikt steeds sneller weg voor KAA Gent. Ondertussen gooit Maccabi Haifa nog wat extra defensieve zekerheid in de strijd: centrale verdediger Simic vervangt doelpuntenmaker Pierrot.

78'
Maccabi Haifa
75'

Wissel van de wacht

Ook bij Maccabi Haifa hebben ze door dat het momentum helemaal aan het veranderen is. Trainer Dego roept om een time-out en voert meteen een driedubbele wissel door. Podgoreanu, Cornud en Naor moeten de 1-1 proberen vast te houden.

74'
74'
74'
73'

Haifa met 10

Is dit het kantelpunt? Meteen na de tegentreffer valt Maccabi Haifa ook met 10. Sundgren kreek in het begin van de wedstrijd al geel voor een onnodige duw aan Tissoudali en krijgt nu zijn tweede geel karton na een onoordeelkundige tackle.