Ga naar de inhoud

BEKIJK: Curry wint duel der bommenwerpers, McClung dunkt over "Shaq"

 zo 18 februari 2024 11:29
McClung en Curry stalen de show.

De toeschouwers hebben zich geen seconde verveeld tijdens het All-Star Weekend. Stephen Curry won een driepunterwedstrijd tegen scherschutter Sabrina Ionescu. Mac McClung won voor het tweede jaar op een rij de dunkcompetitie.

Stephen Curry, de beste shotter in de NBA-geschiedenis, nam het tijdens het All-Star Weekend op tegen Sabrina Ionescu, vorig seizoen goed voor de meeste driepunters in de WNBA.

 

Curry, tweevoudig winnaar van de Three-Point Contest, trok aan het langste eind. Hij had misschien wel een klein voordeel, omdat Ionescu vanaf de NBA-lijn wierp. Die is verder dan de WNBA-lijn. Ze gebruikte wel de iets kleinere WNBA-ballen.

McClung dunkt over Shaq

Matthew "Mac" McClung heeft voor het tweede jaar op rij de dunkwedstrijd van de NBA gewonnen. De 25-jarige Amerikaan van G-League-team Osceola Magic is "slechts" 1,88m groot, maar beschikt over een geweldige detente.

 

Dat bewees hij met een dunk over NBA-icoon Shaquille O'Neal (2,16m). Het leverde hem de maximale score op van de jury, waarmee hij Jaylen Brown van de Boston Celtics klopte.