Ga naar de inhoud

Nele Gilis klopt zus Tinne na thriller in finale van Singapore Squash Open

 zo 19 november 2023 10:09

Nele Gilis heeft haar zus Tinne geklopt op weg naar winst in de Singapore Squash Open. De Belgische zusjes ontmoetten elkaar in de finale voor een onderonsje, wat een thriller opleverde. Nele hield haar hoofd koel en won met 3-2.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De knuffel bij het uithijgen was veelzeggend.

 

Nele en Tinne Gilis hebben de supporters in Singapore een prachtig sluitstuk gegeven van de Squash Open. Na een thriller van 1 uur en 22 minuten mocht Nele juichen na 11-6, 12-10, 8-11, 5-11 en 11-4.

 

Het was de zevende ontmoeting tussen de Kempense zussen op de PSA Tour. Nele trok al voor de zesde keer aan het langste eind.

 

Ze stonden voor de derde keer tegenover elkaar in een finale van PSA Tour-toernooi. Begin 2022 won Tinne het Annecy Rose Open, waarna Nele enkele maanden later revanche nam in het Open de France.   

 

De 27-jarige Nele Gilis won eerder dit seizoen voor de tweede keer (na 2019) de Europese titel. Ze nam die kroon over van haar 26-jarige zus Tinne, die door een blessure forfait had gegeven voor het EK eind augustus in Polen.

Het is mentaal heel moeilijk om tegen je zus te spelen.

Nele Gilis

"Het was fysiek heel lastig, maar mentaal was het nog veel moeilijker om tegen je zus te spelen", reageerde Nele Gilis, nummer 7 op de wereldranking.

 

"Je probeert het te vergeten, maar dat is bijna onmogelijk. Eerlijk gezegd dacht ik dat ik kansloos was in de vijfde set als je zag hoe zij de derde en de vierde had gewonnen."

 

"Ik probeerde te resetten, de vorige sets te vergeten, en te focussen op elk punt. Ik ben blij dat ik de zege kon wegkapen, maar het had beide kanten kunnen opgaan. Ik zou heel blij geweest zijn voor Tinne als zij had gewonnen."   

 

Tinne Gilis neemt haar zus niets kwalijk. "We hebben vandaag allebei alles gegeven. Het is jammer voor mij, maar ik ben blij voor haar."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: