Ga naar de inhoud

Marathonloopster Mieke Gorissen stopt met topsport: "Grote podium paste nooit bij dat kleine meisje"

 ma 13 november 2023 21:11
Mieke Gorissen beleefde haar hoogtepunt op de olympische marathon.

Marathonloopster Mieke Gorissen (40) zet een punt achter haar topsportcarrière. De leerkracht fysica die de Belgische harten veroverde met een emotioneel interview na haar 28e plek op de olympische marathon, voelde haar lichaam "aan de noodrem trekken", schrijft ze op Instagram.

Mieke Gorissen brak pas op late leeftijd door. Ze won op 38-jarige leeftijd het BK veldlopen in 2021 en plaatste zich in datzelfde jaar ook voor de olympische marathon in het Japanse Sapporo.

 

Dat ze op de Spelen na een knappe inhaalrace nog 28e werd, kon ze nauwelijks geloven. Zeker omdat het haar doel was om "gewoon" de eindstreep te halen. "Ben ik 28e? Dat kan niet. Ik was al content dat ik de finish gehaald had", zei ze in een emotioneel interview.

 

(Lees voort onder video)

Ook in 2022 werd Gorissen nog eens nationaal kampioene veldlopen. Maar een derde titel streeft ze zondag niet meer na op het BK in Hulshout. Op Instagram kondigt de marathonloopster haar afscheid aan.

 

"Ik loop nog steeds. Ik loop nog graag", klinkt het op Instagram. "Lopen houdt me in balans - als echtgenote, als dochter, als zus, als leerkracht, ... als Mieke."

 

"Maar... de aard van het beestje laat zich niet loochenen: beetje bij beetje veranderde zorgeloosheid in bekommernis, werd genieten presteren, en transformeerde mogen in moeten - en ik verloor mezelf."

 

"En wie niet horen wil, moet voelen: mijn lijf trok aan de noodrem... en mijn hoofd en mijn hart werden gebroken. Door mezelf, dan nog. En dat wil ik niet meer."

 

"Alles is een beetje uit de hand gelopen - en ik ben zó dankbaar voor alles dat lopen mij gebracht, geleerd heeft, ik heb dromen waarvan ik niet eens wist dat ik ze had beleefd - maar ik denk dat dat grote podium nooit echt paste bij dat kleine meisje", besluit Gorissen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: