Ga naar de inhoud

Bas Dost (ex-Club) zakte in elkaar door ontstoken hartspier: "Ik neem nu even afstand van het voetbal"

 do 2 november 2023 15:51
Bas Dost moet zijn carrière (tijdelijk?) stopzetten.

Wat gebeurde er met Bas Dost (34)? Dit weekend ontstond er grote paniek in Nederland toen de ex-spits van Club Brugge tijdens AZ - NEC zonder contact neerviel. De Nederlander komt nu in een open brief met meer uitleg: "Ik heb een ontstoken hartspier en neem even afstand van het voetbal", klinkt het.

Bas Dost verbleef de hele week in het ziekenhuis om te kunnen achterhalen wat er zondag misliep. Donderdag deelde de Nederlander het resultaat van de onderzoeken.

"Ik heb inmiddels van mijn cardioloog vernomen wat de oorzaak is van wat mij is overkomen tijdens de wedstrijd", schrijft Dost in de open brief.

 

"Ik heb de afgelopen dagen veel onderzoeken gehad en die hebben uitgewezen dat ik een ontstoken hartspier heb. Er kunnen diverse redenen zijn waardoor een hartspier ontstoken raakt en de gevolgen kunnen best groot zijn, maar ik heb geluk gehad dat ik op het veld succesvol gereanimeerd ben. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe dankbaar ik de medici van NEC en AZ ben voor hun adequate optreden daar op het veld."

Voor nu neem ik even afstand van het voetbal en ga ik de komende tijd doorbrengen met mijn gezin en familie.

Bas Dost

"De komende dagen gaan de onderzoeken door en daarna zal ik naar huis gaan en moet ik rust nemen om hier volledig van te kunnen herstellen. Na dat moment krijg ik pas meer inzicht in mijn toekomst en vanaf dan kan ik daar meer over delen."

 

"Voor nu neem ik even afstand van het voetbal en ga ik de komende tijd doorbrengen met mijn gezin en familie. Ik hoop dat iedereen dat respecteert. Ik kom me de komende maanden vanzelf weer melden in het Goffertstadion. Dan zal ik ook een keer mijn verhaal doen, vooral om de sportwereld te helpen en te leren van wat mij is overkomen en waardoor ik het nog kan navertellen."

 

"Ik heb gistermiddag tijdens de lunch onze staf en mijn collega-spelers toegesproken. Ik was blij ze weer te kunnen zien en spreken. Ik heb ze uitleg gegeven van wat mij is overkomen, wat de oorzaak was en hoe de komende periode er voor mij uit ziet. Graag wil ik benadrukken dat mijn ontsteking niets met vaccinaties te maken heeft. Ik heb ze gezegd dat ik vertrouwen heb in mijn herstel en dat ik er weer bovenop kom."

 

"Ik wil nogmaals iedereen bedanken uit de voetbalwereld, in binnen- en buitenland. Jullie hebben mij zoveel blijk van aandacht gegeven. Dat heeft mij en mijn familie geraakt en gesteund."

Lees meer: