Ga naar de inhoud

Sensatie in de Duitse beker: Bayern München sneuvelt tegen laagvlieger uit derde klasse in 96e minuut

 wo 1 november 2023 22:55
voetballers
Bij Saarbrücken weten ze met hun vreugde geen blijf.

Een straffe stunt in de Duitse beker: derdeklasser Saarbrücken is erin geslaagd om het grote Bayern München uit de DFB Pokal te knikkeren. In minuut 96 zorgde Marcel Gaus voor het voetbalsprookje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wie had dit durven te denken?

 

Vooraf waande iedereen 1. FC Saarbrücken kansloos in de tweede ronde van de DFB Pokal tegen de Rekordmeister. Logisch, want de club staat pas 15e in de Duitse derde klasse. Én FC Bayern München had al 23 jaar niet meer verloren tegen een club van dat niveau.

 

Zeker nadat Thomas Müller op het kwartier de score geopend had, leek de vraag niet óf maar met hoevéél Bayern München zou winnen.

 

In de extra tijd van de eerste helft vond Saarbrücken via Sontheimer evenwel de gelijkmaker.

 

Bayern, toch met jongens als Kimmich, Sané en Choupo-Moting, zocht nadien tevergeefs naar een tweede treffer.


Wonderbaarlijk genoeg vond Saarbrücken dié wel. Diep in toegevoegde tijd, we schreven minuut 96, vloerde de 31-jarige Gaus zowaar Neuer.

 

Een modern voetbalsprookje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Niet de eerste stunt van 1. FC Saarbrücken

Saarbrücken heeft eerder al verrast in het Duitse bekertoernooi. 4 jaar geleden haalde het zelfs de halve finales als vierdeklasser. 

 

Op weg naar de laatste 4 schakelde Saarbrücken toen onder meer Bundesliga-club Keulen uit.

 

In de halve finales was het vat af. Bayer Leverkusen won met 0-3.

 

Er zijn nog wat straffe stunts geweest in de Duitse beker. Union Berlin bijvoorbeeld. De club uit de hoofdstad speelde begin deze eeuw de finale als derdeklasser: tegen het Schalke van Emile Mpenza, Youri Mulder en Nico Van Kerckhoven (2-0).

 

Dromen ze in Saarbrücken al van een trip naar de hoofdstad? De finale vindt op 25 mei plaats in het Olympiastadion van Berlijn.

Gerelateerd: