Ga naar de inhoud

Belgische beloften vallen in herhaling: nieuwe late zege, Kazeem Olaigbe is weer de reddende engel

 di 17 oktober 2023 19:45
Met een minuut stilte stonden de Belgen stil bij de aanslag in Brussel.

In de kwalificaties voor het EK U21 hebben de Belgische beloften ook hun 3e wedstrijd gewonnen. Bij Hongarije werd het 0-1. De glansrol was weer weggelegd voor Kazeem Olaigbe. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van een visitekaartje gesproken: Kazeem Olaigbe is voorlopig dé Belgische belofte in deze kwalificatiecampagne voor het EK van 2025.

 

Tegen Kazachstan was hij de matchwinnaar, tegen Malta brak hij ook al de ban.

 

Geen twee zonder drie, want ook Hongarije maakte kennis met de Cercle-speler.

 

Bondscoach Gill Swerts stuurde Olaigbe samen met Mario Stroeykens na een teleurstellende eerste helft de wei in en dat loonde 20 minuten voor tijd.

 

Stroeykens was de aangever, Olaigbe trapte onhoudbaar binnen. "Het voelt heel fijn om elke keer in te vallen en te scoren", sprak de matchwinnaar zich na afloop uit. "De drie punten pakken is altijd lekker."

 

Met hun 9 op 9 voeren de Belgen samen met Spanje de stand aan.

"Kazeem maakt het verschil bij vermoeidheid"

"Het werd een heel moeizame wedstrijd die uitdraaide op een tactisch steekspel", zag de bondscoach. "We wisten op voorhand dat we heel geduldig moesten zijn. We trokken een gelijkopgaand duel naar ons toe."

 

Kazeem Olaigbe effende met zijn derde doelpunt in drie opeenvolgende matchen opnieuw het pad. "Het is in eerste instantie geweldig voor Kazeem zelf. Daarvoor brengen we hem", benadrukte de selectieheer. "Hij kan bij vermoeidheid van de tegenstander het verschil maken."

 

Naast de derde zege hielden de Belgische beloften ook voor de derde keer op rij hun netten ongeschonden.

 

"We hameren er constant op. Als je ziet hoeveel werk onze middenvelders, verdedigers en Maarten (Vandevoordt, nvdr.) verrichten: zo win je wedstrijden."

België begon met: Vandevoordt, Siquet, De Winter, Leysen, Sardella, Matazo, Engels, Vranckx, Van der Brempt, Sylla, Fofana

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

België in kwalificaties EK U21

wedstrijden België
België Kazachstan 1-0
Malta België 0-2
Hongarije België 0-1
België Schotland 0-2
België Spanje 1-1
België Malta 3-1
Spanje België 1-0
Kazachstan België 14/09/24
Schotland België 11/10/24
België Hongarije 15/10/24
stand in groep B
    M W G V +/- ptn
1. Spanje 6 5 1 0 +14 16
2. Schotland 6 4 1 1 +7 13
3. BELGIE 7 4 1 2 +3 13
4. Hongarije 6 2 1 3 0 7
5. Kazachstan 4 1 0 3 -5 3
6. Malta 5 0 0 5 -14 0

Slovakije is als gastland van het EK U21 in 2025 al zeker van deelname. De groepswinaars van de 9 poules plaatsen zich rechtstreeks voor de eindronde, samen met de beste drie nummers 2 uit elke groep. De overige zes nummers 2 spelen in play-offs om de resterende 3 EK-tickets.