Ga naar de inhoud

Wout van Aert wil het gravelbeest in zich loslaten op het WK: "Ik mik op een podiumplek"

 do 5 oktober 2023 19:22
Wout van Aert heeft zin om te stuiven op het Italiaanse grind.

Wout van Aert maakt zich op voor zijn laatste grote kampioenschap van het seizoen. Zondag doet hij in de Italiaanse regio Veneto een gooi naar de regenboogtrui op de gravelfiets. "Ik heb er heel veel zin in", vertelt de Belg op de website van Jumbo-Visma.

Nog voor een winter in het veld wil Wout van Aert zijn kunsten op de gravelfiets tonen.

 

Zondag staat de Belgische kampioen tijdrijden aan de start van het WK in Veneto. Dat maakt hem ook meteen deel van een kransje topfavorieten. "Maar het is moeilijk om in te schatten hoe goed de concurrentie nu is", blijft hij voorzichtig.

 

"Er staat waarschijnlijk een hoop goede WorldTour-renners aan de start. En de echte specialisten die heel het seizoen de races hebben gereden zijn er natuurlijk ook. Ik heb maar een gravelrace dit seizoen gedaan."

 

Die won Van Aert met overmacht. Al vindt hij dat geen garantie op de regenboogtrui: "Ik begreep dat Alejandro Valverde zichzelf al een beetje tot favoriet bombardeert. Dat zou zeker kunnen. Ik mik zelf op een podiumplek.”

Liefde voor gravelbiken is ontstaan op trainingstochten en is nooit meer weggeweest.

Wout van Aert

Na zijn geslaagde debuut heeft Van Aert het gravelbeestje helemaal te pakken.

 

"Als veldrijder was ik het natuurlijk gewoon om veel offroad te trainen", verklaart hij de logische voorliefde voor grind. "Het ging toen vooral om duurritten om mij goed voor te bereiden op de cyclocross. Sindsdien is de liefde ontstaan en die is nooit meer weggeweest."

 

Sterker nog: die is alleen maar vergroot. Zeker in de coronaperiode, waarin hij alle zandwegels in zijn buurt verkende.

 

Het WK in Veneto moet dan ook een hoogtepunt worden in zijn prille gravelcarrière. "Ik moet wel zeggen dat ik er heel veel zin in heb", besluit Van Aert.

Gerelateerd: