Ga naar de inhoud

Aston Villa in de ban van te natte shirts, vrouwenploeg "angstig": "Onmogelijk om erin te spelen"

Youri Tielemans in een doorweekt shirt van Aston Villa.

Het is zweten bij Aston Villa. Allerminst door de resultaten, wel door de nieuwe shirts van dit seizoen. Bij de Premier League-club klagen er namelijk heel wat spelers over "te natte truitjes". Vooral de vrouwenploeg, die zondag aan de competitie start, maakt zich nu grote zorgen.

Bij Aston Villa is er ogenschijnlijk weinig om over te klagen. De ploeg van Youri Tielemans en Leander Dendoncker startte uitstekend aan de competitie met 12 op 18 en staat voorlopig zesde. Afgelopen weekend won de revelatie zelfs op bezoek bij Chelsea.

 

En toch zit de spelersgroep van Aston Villa met een grote verzuchting. Het nieuwe truitje van de club is naar verluidt "te nat".

 

Opmerkzame kijkers was het eerder al opgevallen dat de bordeauxblauwe shirts tijdens een wedstrijd snel doorweekt waren.

 

Met negatieve gevolgen voor de spelers. Volgens The Guardian voelen velen dat ze "afgeremd worden" en dat de plakkende truitjes "hun prestaties beïnvloeden".

 

De klachten zijn ondertussen overgemaakt aan fabrikant Castore – een relatief nieuwe speler uit Engeland.

 

Vermoedelijk ligt het gebrek aan zweetafvoerende technologie aan de basis van het probleem. Dat was vorig jaar ook al het geval bij Brentford.

 

Uit een analyse bleek toen dat de uitshirts van Umbro (zonder "zweettechnologie") 500 gram extra gewicht verzamelden tijdens matchen.

Schrik bij vrouwenploeg

Een extra kopzorg: komend weekend begint ook de vrouwenploeg van Aston Villa in dezelfde shirts aan het nieuwe seizoen in de Women's Super League.

 

Natte truitjes kunnen hen in een nog ongemakkelijkere situatie brengen. Zeker omdat de topclub zondag het seizoen opent met een wedstrijd tegen Manchester United die live wordt uitgezonden op BBC2.

 

"Dit wordt een groot probleem", stelde commentator Jacqui Oatley op X. "Het is erg voor de mannen, maar onmogelijk voor de vrouwen."

 

Vandaag kreeg Oatley de bevestiging vanuit de spelersgroep dat velen "bang zijn" om zondag te spelen door de truitjesissues.

Iedere speelster beseft hoe ze eruit zal zien in dat natte en plakkende shirt.

Jacqui Oatley

"Normaal moeten ze genieten van hun televisiewedstrijden en ernaar uitkijken, maar nu zien ze ertegenop", ging Oatley verder bij de BBC.

 

"Iedere speelster beseft hoe ze eruit zal zien in dat natte en plakkende shirt – om overduidelijke redenen. Dit zijn echte problemen voor vrouwen waarover nagedacht moet worden bij de lancering van een shirt. Het lijkt erop dat dat hier niet gebeurd is."

 

Fabrikant Castore heeft nog niet gereageerd op de heisa.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.