Ga naar de inhoud

Supporters RWDM roepen op tot boycot van verplaatste wedstrijd tegen Union: "Geen respect voor de fans"

 do 7 september 2023 21:52

De clash tussen het speelschema en de supportersbelangen blijft een spanningsveld vormen in de Belgische competitie. Zo werd de wedstrijd RWDM-Union onlangs verplaatst naar een donderdag om 18.30 uur. Een tijdstip waar de supportersfederatie van RWDM niet mee gediend was. "Wanneer het speelschema zo blijft, zullen we actie voeren in heel Brussel", klonk het.

De supporters van RWDM hebben in een officieel statement hun ongenoegen laten blijken over de verplaatste thuiswedstrijd tegen Union.

 

De Brusselse derby stond tijdens het weekend van 25-27 augustus gepland, maar deze is verplaatst naar donderdag 28 september om 18.30 uur.

 

"Een schandalige beslissing", aldus de supportersfederatie van RWDM. "Het toont een gebrek aan respect voor de fans en de bezoekende ploeg."

 

Om dit te staven gaven ze in hun statement drie redenen mee:

 

  1. "De wedstrijd wordt gespeeld tijdens het spitsuur, wat de toegang tot het stadion extra ingewikkeld maakt en waarschijnlijk voor extra verkeersproblemen zal zorgen."
  2. "De wedstrijd wordt gespeeld op een moment dat honderden supporters nog druk bezig zijn op hun werk en hierdoor ofwel vrij moeten nemen of niet naar de wedstrijd kunnen komen."
  3. "De bezoekende club zal financieel worden getroffen als de helft van zijn supporters of degenen die de wedstrijd willen bijwonen niet kunnen komen."

 

"Om al deze redenen zal, als het wedstrijdschema niet wordt aangepast voor 28 september, de supportersfederatie de wedstrijd boycotten en zullen er acties worden gevoerd in heel Brussel."

 

Tot slot richtte het supportersorgaan zich nog tot de rechtenhouder Eleven DAZN: "Als het jullie prioriteit is om alle wedstrijden uit te zenden ten koste van onze organisatie, getuigt dit van een groot gebrek aan respect voor ons! Vergeet niet dat voetbal niets is zonder de fans."

Het statement van de supportersfederatie.