Ga naar de inhoud
FIFA Vrouwen Wereldkampioenschap
speeldag 1

Hermoso dient nu ook officieel een klacht in tegen Rubiales na beruchte WK-kus

 wo 6 september 2023 15:27

Jenni Hermoso heeft een klacht ingediend tegen Luis Rubiales voor seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft de Spaanse openbare aanklager laten weten. De klacht gaat - uiteraard - over het kusincident tijdens de ceremonie na de WK-finale. Bondsvoorzitter Rubiales kuste Hermoso op de mond en dat zonder haar toestemming.

De kus van Rubiales wordt intussen meer besproken dan de wereldtitel van de Spaanse vrouwen zelf. En de hele saga is nog niet voorbij.

 

Jenni Hermoso heeft ook officieel een klacht ingediend voor grensoverschrijdend gedrag. De kus op de mond van Rubiales was volgens haar ongewenst en dus strafbaar. Volgens Rubiales gebeurde alles met wederzijdse toestemming.

 

Door de klacht kan Rubiales nu ook strafrechterlijk vervolgd worden. Dat komt dan bovenop de schorsing van de FIFA die hij nu al aan zijn broek heeft en het onderzoek van de Spaanse sportrechtbank. 

Gerelateerd: