Ga naar de inhoud

Voetbalbond en ontslagen CEO Peter Bossaert treffen minnelijke schikking: "Nu kan ik de pagina omslaan"

 di 5 september 2023 10:20
Roberto Martinez en Peter Bossaert
Peter Bossaert en voormalig bondscoach Roberto Martinez.

De Belgische voetbalbond (KBVB) laat weten een akkoord te hebben gevonden over de afhandeling van het ontslag van voormalig CEO Peter Bossaert. De procedure, die Bossaert twee weken na zijn ontslag inzette, is hiermee van de baan.

Peter Bossaert (57) werd op 23 maart ontslagen door de Belgische voetbalbond. Hij lag onder vuur vanwege een loonaanpassing in zijn contract waarbij niet de geijkte procedure zou zijn gevolgd. Bossaert ging hier niet mee akkoord en dagvaardde de KBVB.

 

"We hebben op een serene en respectvolle manier gesprekken gevoerd en zijn tot een akkoord gekomen", klinkt het nu bij de voetbalbond.

 

Beide partijen begraven nu de strijdbijl. De KBVB bedankt Bossaert "voor het goede en waardevolle werk van de afgelopen jaren". 

 

"Door de manier waarop mijn vertrek is verlopen, heb ik best intense maanden achter de rug", reageert Bossaert. "Dankzij deze schikking en het eerherstel kan ik nu de pagina omslaan en opnieuw vooruitkijken."

 

"Dit voelt voor mij als hét moment om afscheid te nemen van alle geweldige mensen met wie ik de afgelopen jaren heb samengewerkt. Mijn tijd bij de voetbalbond is iets waar ik echt trots op ben. Samen hebben we heel wat mijlpalen bereikt, en ik ben dankbaar voor deze onvergetelijke samenwerking." 

Mijn tijd bij de voetbalbond is iets waar ik echt trots op ben.

Peter Bossaert

Na het vertrek van Bossaert werd Manu Leroy, directeur Marketing en Communicatie van de voetbalbond, CEO ad interim.

Gerelateerd: