Ga naar de inhoud

Canada schakelt titelverdediger Spanje uit op het WK basketbal

 zo 3 september 2023 18:02

Geen nieuwe wereldtitel voor de Spaanse mannen, want in de tweede groepsfase zijn ze in hun laatste duel over Canada gestruikeld. De Verenigde Staten stoten wel door naar de kwartfinales, maar wel pas als nummer 2 in hun groep.

Canada was sinds de eeuwwende een meeloper in het basketbal bij de mannen, maar voor dit WK hebben ze een aardig ploegje op de been gebracht, met NBA-spelers Shai Gilgeous-Alexander, Dillon Brooks en RJ Barrett als hoekstenen.

Gilgeous-Alexander van NBA-team Oklahoma City Thunder, die dit seizoen voor het All Star-team werd gekozen, was met 30 punten de grootste ster tegen de Spanjaarden.

Op het einde werd het wel nog spannend, toen de Spanjaarden tot op 3 punten naderden en Alex Abrines een driepunter maar nipt miste at the buzzer. Eindstand: 88-85.

In de volgende ronde nemen de Canadezen het op tegen het Slovenië van Luka Doncic. De Amerikanen werden door Litouwen naar de 2e plaats in de groep verwezen en treffen nu toernooirevelatie Italië.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

wk basketbal 2023

finale
Duitsland Servië 83-77
halve finales
Verenigde Staten Duitsland 111-113
Servië Canada 95-86
kwartfinales
Italië Verenigde Staten 63-100
Litouwen Servië 68-87
Duitsland Letland 81-79
Canada Slovenië 100-89