Ga naar de inhoud

Dennis Donkor, Jonas Foerts, Thibaut Vervoort en Bryan De Valck gaan voor een EK-medaille

 do 31 augustus 2023 16:12
Bryan De Valck, Dennis Donkor, Thibaut Vervoort en Caspar Augustijnen
Op de Europese Spelen pakten de 3x3 Lions zilver.

Volgende week vindt in Jeruzalem (Isr) het Europees kampioenschap 3x3 plaats. De Belgische Lions treden er aan met Dennis Donkor, Jonas Foerts, Thibaut Vervoort en Bryan De Valck. Vic Van Oosterwyck en Rafaël Bogaerts vervolledigen de preselectie.

Komende dinsdag spelen de Belgen de poulefase in Jeruzalem. De tegenstand komt uit Letland (nummer 7 van de wereld) en Cyprus (nummer 93).

 

"We gaan uiteraard voor groepswinst", zegt Dennis Donkor. "Tegen Letland willen we graag sportieve revanche nemen voor de verloren finale op de Europese Spelen en tegen Cyprus zouden we niet te veel problemen mogen ondervinden."

 

Of Bryan De Valck die matchen haalt, is nog niet zeker. De international blesseerde zich met Team Antwerp aan zijn enkel.

 

"Bryan is volop bezig aan zijn revalidatie", zegt bondscoach Steve Ibens. "Vrijdag evalueren we of hij speelklaar geraakt."

 

Vic Van Oosterwyck en olympiër Rafaël Bogaerts staan klaar om in te springen.

 

Caspar Augustijnen is er sowieso niet bij. Twee maanden geleden liep hij een zware knieblessure op tijdens de Europese Spelen, waar de 3x3 Lions zilver pakten.

Bryan is volop bezig aan zijn revalidatie. Vrijdag evalueren we of hij speelklaar geraakt.

bondscoach Steve Ibens

Op het EK boekten de Belgen nog geen succes. Vorig jaar strandden ze in de kwartfinales (tegen Litouwen), in 2021 overleefden ze de groepsfase niet.

 

Tijd voor revanche dus. De Lions mikken in Jeruzalem op een podiumplaats.

matchen poule D
België Cyprus dinsdag 17.05 uur
Letland Cyprus dinsdag 18.55 uur
België Letland dinsdag 20.45 uur

De eerste twee stoten door. De wedstrijden van de Belgen kunt u live volgen op Sporza.

Gerelateerd: