Ga naar de inhoud

Valtteri Bottas rijdt gravelrace als Duff Man en wint zijn gewicht in bier: "Heb iedereen getrakteerd"

 vr 25 augustus 2023 08:12
Valtteri Bottas als "Duff Man".
Valtteri Bottas als "Duff Man".

Terwijl heel wat Formule 1-rijders van de korte break gebruik maakten om de typische vakantieoorden op te zoeken, reed Valtteri Bottas met zijn vriendin Tiffany Cromwell enkele gravelwedstrijden in de VS. En hij amuseerde zich kostelijk.

Valtteri Bottas nam tijdens de F1-break onder meer deel aan de SBT GRVL, een wedstrijd over 160 kilometer, waarin hij 20e werd van de 926 deelnemers. Zijn vriendin Tiffany Cromwell, profrenster bij Canyon/SRAM, werd bij de vrouwen zelfs 2e.

 

Enkele dagen voor deze race deed Bottas ook al mee aan de HLL CLMB (ofwel de heuvelbeklimming) van dezelfde organisatie. Een ludiek opwarmertje, waarin er tal van nevenprijzen te winnen waren.

Zo krijgt de deelnemer met het gekste kostuum zijn gewicht in bier. "Die prijs wou ik absoluut winnen", zegt Bottas aan de vooravond van de GP van Nederland.

 

"Ik dacht dat een Amerikaans publiek wel zou vallen voor Duff Man uit The Simpsons."

 

Bottas liet zich helemaal gaan en tooide zich zelfs uit met een paar blikjes in een gordel rond zijn buik. Een gedroomde tactiek, want hij won.

 

"Maar ik heb voor mijzelf enkel een sixpack bier genomen, de rest heb ik aan de toeschouwers en andere deelnemers geschonken. Het was een prachtige middag."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.