Ga naar de inhoud

Giannis Antetokounmpo past voor WK met Griekenland na knieoperatie: "Lichaam tot uiterste gedreven"

 vr 11 augustus 2023 15:49

Giannis Antetokounmpo bevestigt wat de Griekse basketliefhebber al even vreesde. De sterspeler bij de Milwaukee Bucks trekt niet naar het WK in Japan voor zijn land. De tweevoudige MVP in de NBA is nog niet hersteld van een knieoperatie, die hij vorige maand ondergaan heeft. "Mijn passie en liefde voor de nationale ploeg zal nooit veranderen", stelt hij de fans gerust op sociale media.

 "Sinds het einde van mijn NBA-seizoen heb ik mijn lichaam tot het uiterste gedreven om de speler te zijn die ik moet zijn om ons team te helpen zijn doelen te bereiken", opent Giannis Antetokounmpo zijn bericht op sociale media.

 

"Na maanden van werk en talloze meetings met de medische staf is het duidelijk dat ik niet klaar ben om mee te doen op het niveau dat ik nodig heb voor een WK."

 

"Het is geen keuze, maar de enige optie als ik weer op het niveau wil komen dat ik door hard werken heb bereikt."

 

"Mijn persoonlijke doel en het doel van het team is om ons te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2024 en ik zal vereerd zijn om mijn land volgend jaar te vertegenwoordigen."   

 

Toch stelt "The Greek Freak"zijn thuisland gerust, hij keer terug: "Iedereen weet dat mijn passie en liefde voor het nationale team niet veranderd is en nooit zal veranderen."

 

De Griek is na de Servische topspeler Nikola Jokic, de MVP van het afgelopen seizoen, de tweede opvallende afwezige op het WK. Hij koos ervoor een pauze in te lassen na een lang seizoen waarin hij zijn eerste NBA-titel won met Denver.   

 

Op het WK, dat van 25 augustus tot 10 september plaatsvindt, is Griekenland ingedeeld in groep C met de Verenigde Staten, Jordanië en Nieuw-Zeeland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: