Ga naar de inhoud

Wanneer stopt de leegloop? Bart Nieuwkoop verkast naar Feyenoord en is 9e (!) vertrekker bij Union

 do 10 augustus 2023 18:10
De 'vliegende Hollander' keert terug naar zijn oude nest.

Bart Nieuwkoop is de volgende sterkhouder van Union die het nest verlaat. De Nederlandse rechtsachter keert na twee jaar terug naar de club van zijn hart, Feyenoord. De Nederlandse landskampioen legt een afkoopsom van naar verluidt 3,5 miljoen euro neer om de 27-jarige Nieuwkoop los te weken. Hij wordt zo al de 9e (!) vertrekker bij Union.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bart Nieuwkoop was twee seizoenen vaste basispion bij Union, zowel onder Felice Mazzu als Karel Geraerts. De rechtsachter werd na de promotie naar eerste klasse in 2021 gehaald om de ploeg verdedigend te versterken.

 

Hij kwam in totaal 92 keer in actie bij de Brusselaars, waarin hij goed was voor 8 goals en 11 assists.

 

Na Victor Boniface, Siebe Van der Heyden, Teddy Teuma, Senne Lynen, Oussama El Azzouzi, Ismaël Kandouss, Simon Adingra (gehuurd) en Yorbe Vertessen (gehuurd) wordt hij de 9e sterkhouder van Union die de club deze zomer verlaat.

Feyenoord-trainer Arne Slot ziet in de voormalige jeugdspeler van de Nederlandse kampioen een rechtervleugelverdediger met drive en diepgang die past in zijn manier van spelen.


Hij zal in de Kuip de strijd aan gaan met Marcus Pedersen, de jonge Noor die al even vaste waarde is in de basiself.


Voordat Nieuwkoop naar België vertrok, speelde hij zes jaar voor Feyenoord, waar hij in 2017 kampioen werd. Voor zijn definitieve transfer naar Union, verhuurde de club hem een half seizoen aan Willem II.

Gerelateerd: