Ga naar de inhoud

Belgian Lions kloppen na Argentinië ook Tsjechië in oefengalop

 zo 6 augustus 2023 22:47
Loic Schwartz was goed voor 23 punten tegen Tsjechië.

De Belgian Lions hebben na Argentinië ook Tsjechië verslagen in een oefenmatch voor het olympisch prekwalificatietoernooi. Loic Schwartz was in de nipte zege tegen Tsjechië de uitblinker met 23 punten.

De Belgian Lions bereiden zich momenteel in Tsjechië voor op het olympisch prekwalificatietoernooi, dat van 12 tot 20 augustus plaatsvindt in Istanbul. Na een zege gisteren tegen Argentinië namen de Belgische mannen het zondag op tegen Tsjechië.

 

De mannen van bondscoach Dario Gjergja startten sterk in Brno, maar stonden bij de rust toch nipt achter (36-37). Daarna trokken de Lions de nipte overwinning naar zich toe. Loïc Schwartz was met 23 punten en twee rebounds een van de uitblinkers bij de Belgen.   

 

Vrijdag zakken de Belgian Lions naar Istanbul af. Daar wachten duels met Kroatië, Nederland en Zweden. De top 2 van elke groep stoot door naar de halve finales. Enkel de toernooiwinnaar plaatst zich voor een van de 4 olympische kwalificatietoernooien, waar telkens één ticket voor Parijs gewonnen kan worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: