Oostenrijks international Stefan Lainer wordt behandeld voor lymfeklierkanker

 do 27 juli 2023 16:54

De Oostenrijkse rechtsachter Stefan Lainer moet even de pauzeknop indrukken. Bij de speler van Borussia Mönchengladbach werd lymfeklierkanker vastgesteld, gelukkig in een vroeg stadium. Hij zal enkele maanden aan de kant staan voor zijn behandeling.

De hemel is even op het hoofd van Stefan Lainer gevallen. Bij de rechtsachter is lymfeklierkanker gevonden. "De kanker is heel erg vroeg vastgesteld en is perfect behandelbaar met medicatie", laat zijn club Mönchengladbach weten in een statement.

 

"De kans dat hij volledig zal herstellen is uiterst groot. Een normaal leven, inclusief topsport, is dus nog altijd mogelijk."

 

De 30-jarige Lainer speelt al sinds 2019 voor Mönchengladbach. Hij kwam ook 38 keer uit voor de Oostenrijkse nationale ploeg, onder meer op het EK in 2021. In de EK-voorrondematch tegen de Rode Duivels, in juni, was Lainer er wel niet bij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.