Meesterknecht Dries Devenyns hangt na dit seizoen zijn fiets aan de haak

 ma 17 juli 2023 12:11
Dries Devenyns rijdt nu nog in de Tour.
Dries Devenyns neemt na dit seizoen afscheid van het profpeloton.

Dries Devenyns, die zaterdag zijn 40e verjaardag viert, is bezig aan zijn laatste maanden als profrenner. De meesterknecht van Soudal-Quick Step hangt na dit seizoen zijn fiets aan de haak. "Het is een schitterend avontuur geweest", schrijft Devenyns op Instagram.

Dries Devenyns, momenteel aan de slag in de Ronde van Frankrijk waar hij de oudste deelnemer is, won onder meer de Ronde van Bretagne (2006), de Baloise Belgium Tour (2016), de Ronde van Wallonië (2016), de Grand Prix Cycliste la Marseillaise (2016) en de Cadel Evans Great Ocean Road Race (2020).

 

"Ik ben maar een paar keer als eerste over de finishlijn gekomen, met mijn handen in de lucht. Vooral heb ik gewerkt voor anderen en ik heb enkele van 's werelds beste wielrenners geholpen. Hen de grootste wedstrijden in de sport zien winnen en deel uitmaken van de prestaties van het team, was een droom die uitkwam", zegt Devenyns.

 

"Ik reed voor enkele mooie teams, maar mijn tijd bij IAM Cycling en vooral de vele jaren bij het bekende Soudal-Quick Step waren onvergetelijk. Het is een schitterend avontuur geweest."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.