Ga naar de inhoud

BMW wint 24 uur van Spa-Francorchamps, Laurens Vanthoor valt net naast podium

 zo 2 juli 2023 19:31
Voor BMW is het de 25e zege in de 24 uur van Spa-Francorchamps.

BMW heeft zondag de eindzege op zak gestoken in de 75e 24 Uur van Spa-Francorchamps. De Oostenrijker Eng, de Duitser WIttmann en de Brit Yelloly waren het sterkste trio. Laurens Vanthoor (Porsche) greep net naast het podium.

De 24 Uur van Spa-Francorchamps is altijd een uithoudingsrace waar naar uitgekeken wordt, maar dit weekend was het toch een race met een zwart randje. De dood van de 18-jarige Nederlander Dilano van 't Hoff in een race in het voorprogramma wierp een schaduw over het raceweekend.

 

De uithoudingsrace kende een spannende ontknoping. De BMW van de Oostenrijker Philipp Eng, de Duitser Marco Wittmann en de Brit Nicholas Yelloly hadden amper 11 seconden voorsprong bij de finish. Voor BMW is het de 25e eindzege in Spa.

 

De tweede plaats ging naar de Mercedes van de Italiaan Raffaele Marciello, de Rus Timoer Bogoeslavskiy en de Fransman Jules Gounon. De Audi van de Duitser Luca Engstler, de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde en de Deen Nicki Thiim verzekerde zich van de laatste podiumplaats, op twaalf seconden.   

 

Laurens Vanthoor werd de eerste Belg op de vierde plaats. Hij miste in zijn Porsche met minder dan een seconde de derde plaats. Vanthoor had de Fransen Kévin Estre en Julien Andlauer als teamgenoten. Het trio sukkelde in de laatste uren met schade achteraan hun wagen.   

 

Maxime Martin eindigde op de zesde plaats. Hij deelde zijn BMX M4 N.46 van het WRT-team met de Italiaanse motorsportlegende Valentino Rossi en de Braziliaan Augusto Farfus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: