Ga naar de inhoud

Zelfs bloedstollend einde deed immer koele bondscoach Meziane niet bibberen: "Ik blijf altijd kalm"

 za 24 juni 2023 23:24

Zijn eerste grote toernooi als bondscoach wordt eentje om nooit meer te vergeten. Rachid Meziane loodst de Belgian Cats naar een historische finaleplek. De Fransman is trots op "zijn meisjes" en hoopt dat hij eindelijk een persoonlijke vloek kan breken. "Na vier zilveren medailles, volgt hopelijk eens goud."

"Wat een wedstrijdverloop", lacht Rachid Meziane na afloop bij Kris Meertens.

 

"Eerst nemen we een grote afstand van Frankrijk en hebben we ook de kracht om die vast te houden. Op het einde komen ze dan toch terug..."

 

"Ik ben erg trots op mijn speelsters. Ze geven zichzelf de kans om een trofee te grijpen. Ze hebben het plannetje tot in de puntjes uitgevoerd. Alles was perfect. Dus ik feliciteer mijn meisjes, want ze verdienen die finaleplek."

Dat is mijn karakter en dat wil ik ook uitstralen naar mijn speelsters op het terrein: rust.

Rachid Meziane

Opvallend: de man aan het roer van de Belgian Cats bleef rustig in het absolute slot, toen het geluid van knikkende knieën de zaal vulde.

 

"Ik blijf altijd kalm", zegt hij met een knipoog. "Dat is mijn karakter en dat wil ik ook uitstralen naar mijn speelsters op het terrein: rust."

 

"Ik denk dat ik mijn job goed gedaan heb om de ploeg voorbij Frankrijk te helpen. Nu ga ik er werk van maken om iedereen zo fris mogelijk aan de finale te laten starten."

 

In die finale moet een persoonlijke "vloek" voor de bijl: "Ik heb al vier finales gespeeld in mijn carrière. Telkens werd het zilver, dus hopelijk volgt de vijfde keer eindelijk goud."

Gerelateerd: