Ga naar de inhoud

BEKIJK: Skater Lore Bruggeman vliegt over dino's in natuurhistorisch museum

 ma 19 juni 2023 15:35
Lore Bruggeman
Lore Bruggeman in het Natural History Museum in Londen.

Lore Bruggeman (21) heeft een bijzondere dag achter de rug. Samen met de wereldsterren Leticia Bufoni (Brazilië) en Aldana Bertran (Argentinië) schoot de olympische skateboardster een video in het Natural History Museum in Londen. 

In "Skate the Museum" skate het trio in het holst van de nacht tussen de ruim 80 miljoen kunstvoorwerpen van het museum. Van kickflips over velociraptors tot boardslides en jumps over oeroude krokodillen.

"Ik ben altijd al een grote fan van Leticia geweest", vertelt Lore Bruggeman, "maar ik had nooit durven te dromen dat ik voor het eerst met haar zou skaten op zo'n bijzondere locatie. Het was geweldig!"

 

Leticia Bufoni heeft tonnen X Games- en WK-medailles verzameld, toch had de 30-Braziliaanse zenuwen voor de video in het museum.

 

"Een historisch moment en vooral ook een bijzonder unieke ervaring", reageert Bufoni. "Ik was behoorlijk nerveus om rond al die kostbare kunstvoorwerpen te skaten", lacht ze. "Het was een van de gekste nachten van m'n leven."

Het was geweldig!

Lore Bruggeman
Lore Bruggeman
Lore Bruggeman (tweede van rechts) en haar collega's.
Leticia Bufoni en Lore Bruggeman
Leticia Bufoni en Lore Bruggeman bekijken de jump over een velociraptor.
Lore Bruggeman
Lore Bruggeman skate over een rail aan het natuurhistorisch museum van Londen.
Lore Bruggeman
Ook een houten bank temt ze met plezier.