Ga naar de inhoud

Charleroi en Limburg plaatsen zich voor BNXT-playoffs, 5e titel voor Leiden in Nederland

Charleroi mag het opnemen tegen Belgisch vicekampioen Antwerp Giants.

Limburg en Charleroi hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de BNXT-playoffs. Limburg klopte Mechelen in de terugwedstrijd, Charleroi hield thuis Leuven in bedwang. In Nederland kroonde Leiden zich tot landskampioen, waardoor het – net als Oostende – al zeker is van een halvefinaleticket in de "cross border"-eindfase van de competitie.

ZZ Leiden heeft maandag voor de vijfde keer het Nederlands kampioenschap basketbal gewonnen.

 

In de vijfde en beslissende wedstrijd van de nationale play-offs was het met 82-81 net iets sterker dan Donar Groningen. Leiden won vorig jaar de eerste editie van de BNXT League door in de finale Groningen te verslaan.

 

In de play-offs van de BNXT league komt Leiden net als Belgisch kampioen Oostende in de halve finales in actie. Groningen en Antwerp beginnen eraan in de kwartfinales.

Groningen treft daarin Limburg United, dat maandag Mechelen in de vierde ronde uitschakelde. De Limburgers wonnen in Mechelen met 73-83 (rust 33-37) en hadden de heenwedstrijd al met 93-71 gewonnen.


Charleroi versloeg Leuven met 79-72, nadat het de heenmatch ook al (nipt) won met  82-83. Bij de rust stonden de Leuvenaars nog 31-35 voor in Charleroi. Een rampzalig derde kwart (31-9) deed hen de das om.


Zo zijn er kwartfinaletickets voor Antwerp en Charleroi, die later tegen Leiden kunnen uitkomen. Ook Groningen en Limburg vechten een kwartfinale met heen- en terugwedstrijd uit. De winnaar van die dubbele confrontatie treft Belgisch kampioen Oostende.

Eindronde BNXT League
kwartfinale Antwerp Giants - Charleroi 1 en 3 juni
kwartfinale Groningen - Limburg 1 en 3 juni
     
halve finale Leiden - Antwerp/Charleroi 5 en 7 juni
halve finale Oostende - Groningen/Limburg 5 en 7 juni