Ga naar de inhoud

Belgian Cats zijn nog niet compleet, maar Julie Vanloo en Kyara Linskens sluiten aan

 di 23 mei 2023 18:38
Julie Vanloo.

Julie Vanloo en Kyara Linskens maken opnieuw hun opwachting bij de Belgian Cats. De twee speelsters van Montpellier waren tijdelijk vrijgesteld na het seizoenseinde in Frankrijk en waren niet van de partij in de twee oefenwedstrijden in en tegen Servië in de voorbereiding van het EK basketbal voor vrouwen. Het EK vindt plaats van 15 tot en met 25 juni in Israël en Slovenië.

Ondanks de terugkeer van het tweetal is de groep nog lang niet compleet.

 

Julie Allemand, die met Lyon haar tweede Franse titel won, voegt zich eind deze week opnieuw bij de groep.

 

Hetzelfde geldt voor Hind Ben Abdelkader, verliezend finaliste met Villeneuve d'Ascq. Zij kwam in de finale niet in actie wegens een knieblessure. Bondscoach Rachid Meziane wordt woensdag verwacht.

 

Ook Morgane Armant (St-Amand-les-Eaux) en Laure Resimont ontbreken nog. Zij sukkelen respectievelijk met een knieblessure en een gebroken neus. De jonge Emma Vindevogel en Julia Franquin hebben de selectie inmiddels verlaten.

 

De Belgian Cats spelen vrijdag (20 u in Bergen) en zondag (16 u in Eigenbrakel) twee oefenwedstrijden tegen Griekenland.

 

Vervolgens trekt het team naar Cordoba waar ze het zullen opnemen tegen Turkije (3 juni, 21 u) en Spanje (4 juni, 21 u).