Ga naar de inhoud

Julie Allemand keert terug uit blessure en loodst team naar Franse titelfinale

 zo 14 mei 2023 11:56
Julie Allemand (archief)

Julie Allemand heeft met haar ploeg Lyon de finale van de Franse basketbalplay-offs gehaald. De Belgian Cat speelde voor het eerst sinds haar blessure en is dus weer fit vlak voor de finale.

Julie Allemand sukkelde al een tijdje met de hamstrings. In januari moest ze forfait geven voor twee EK-kwalificatiematchen met de Cats. Na een pauze van zes weken kampte ze in maart opnieuw met dezelfde klachten.

 

Maar nu lijkt de Belgische point-guard weer verlost te zijn van alle pijn. Gisteren stond ze voor het eerst in zes weken weer op het parket. 

 

Met haar club Lyon won ze thuis met overtuigende cijfers (93-73) van uitdager Bourges. Allemand stond meteen weer in de basis en was goed voor zes punten, zes assists en drie rebounds. 

 

Dankzij de zege stoot Lyon nu door naar de finale van de play-offs in Frankrijk. Daar treft Allemand Villeneuve. De ploeg van Belgisch bondscoach Méziane. De ploegen spelen twee wedstrijden tegen elkaar. De eerste ontmoeting staat woensdagavond op het programma.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.