Ga naar de inhoud

Greg Van Avermaet (4e) valt net naast podium in Finistère na coup van jong Frans geweld

 za 13 mei 2023 17:47

Greg Van Avermaet heeft met een vierde plek in de Ronde van Finistère zijn beste resultaat van het seizoen laten optekenen. In een groepsprint moest onze landgenoot 3 Fransmannen voor zich dulden. De 21-jarige Paul Penhoët kraaide victorie voor Groupama-FDJ.

Een overwinning blijft voorlopig uit, maar de eerste top 5-plek voor Greg Van Avermaet is alvast binnen.

 

Onze landgenoot draaide goed mee in de Ronde van Finistère, zeker wanneer er zich in het slot een groep losgerukt had op het lokale circuit rond het Franse Quimper.

 

Na vier toertjes van bijna 10 kilometer en een spervuur speldenprikken, mochten de overlevers het in een sprint uitvechten.

 

Van Avermaet, omsingeld door een klein Frans leger, kon uiteindelijk niet opboksen tegen het chauvinisme van de Franse twintigers en moest vrede nemen met een 4e plek.

 

Het volledig Franse podium werd bekleed door winnaar Paul Penhoët (21) van Groupama - FDJ, Sandy Dujardin (25) van Team Total Direct Energie en Axel Zingle (24) van Cofidis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.