Ga naar de inhoud

Louis Clincke en Ewoud Vromant doen er nog medailles bij tijdens WB paracycling in Oostende

 zo 7 mei 2023 19:03

Louis Clincke is zondag 3e geworden in de wegrit op de WB paracycling in Oostende. Voor Clincke was het zijn 2e medaille van het weekend. Onze landgenoot had donderdag ook al goud veroverd in de tijdrit. Ook Ewoud Vromant stond een tweede keer op het podium. 

"Het is mijn tweede WB van het seizoen en ik zit al aan 3 medailles", lacht een tevreden Louis Clincke in Oostende. "Ik ben goed vertrokken."

 

Eind mei is er nog de WB-manche in Huntsville, Alabama (VS). "Ik sta nu nipt op kop in de Wereldbeker. Ik hoop mijn leiderstrui te kunnen behouden. Ik wil daar ook zeker 2 keer het podium halen om zoveel mogelijk punten te sprokkelen."

 

"Het WK in Glasgow? We gaan er de komende weken nog wat procentjes bijlappen.  Hopelijk kan ik daar deze zomer ook schitteren. Met mijn huidige vorm moet een podiumplaats er zeker inzitten. De jongere concurrenten zitten ook niet stil, maar ik zal me zeker niet laten doen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de wegrit (klasse MC2) was er ook voor Ewoud Vromant brons. Hij viel aan met de wereldkampioen en een Australiër, maar raakte betrokken bij een val. 

 

Na een wielwissel begon Vromant vanuit een geslagen positie aan een inhaalrace. Hij knokte zich nog naar een straffe bronzen medaille. Vrijdag had hij ook al zilver gepakt in de tijdrit. 

 

"We waren met drie hardrijders weg", reageerde hij. "Ik ben gevallen en was even groggy. De pijn trok weg en ik kon weer vertrekken."

 

"Na die wielwissel ben ik blijven rijden en word ik nog derde."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: