Ga naar de inhoud

Nog meer concurrentie voor WK vrouwen 2027: VS en Mexico willen ook samen organiseren

 do 20 april 2023 07:36
" "
Tot 19 mei mogen er kandidaturen binnenkomen, in mei 2024 beslist de FIFA.

Een maand nadat België, Nederland en Duitsland hun gezamenlijke kandidatuur voor de organisatie van de Wereldbeker voor vrouwen in 2027 bekendgemaakt hadden, hebben de VS en Mexico hetzelfde gedaan. Ook Zuid-Afrika en Brazilië staan op de kandidatenlijst. 19 mei is de deadline van de FIFA voor kandidaturen.

De Amerikaanse en Mexicaanse voetbalbond lanceerden hun gezamenlijke kandidatuur exact één maand voor de deadline. Het WK voor vrouwen vond in 1999 en 2003 al eens plaats in de VS, Mexico ontving de competitie nog nooit.

Als de kandidatuur wordt weerhouden, vindt het WK voor vrouwen er 1 jaar later plaats dan het WK voor mannen in 2026 in de 3 gastlanden VS, Canada en Mexico. De FIFA hakt de organisatieknoop door op zijn congres in mei 2024.

De vierjaarlijkse wereldbeker vindt dit jaar plaats in Australië en Nieuw-Zeeland, van 20 juli tot 20 augustus. Het is de eerste keer dat het toernooi in meer dan 1 land is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: