Technisch probleem voor Max Verstappen in Saudi-Arabië: hij start zondag vanaf plaats 15

  Baaldag voor Max Verstappen in Saudi-Arabië. De Nederlander had tijdens de kwalificaties een technisch probleem aan zijn Red Bull en strandde in Q2. Zo moet hij zondag in de race starten vanaf plaats 15.

  Als Max Verstappen net als vorig jaar de Grote Prijs F1 van Saudi-Arabië wil winnen, dan zal het met een heuse inhaalrace moeten gebeuren. De Nederlander viel tijdens de kwalificaties plots stil en kon geen snelle tijd neerzetten in Q2.

   

  "Ik heb een probleem, een motorprobleem", hoorden we Verstappen zeggen toen hij langzaam reed op het circuit van Jeddah. Hij haalde nog de pits, maar het probleem aan de aandrijfas kon niet snel genoeg verholpen worden.

   

  Zo zette Verstappen geen snelle tijd neer in Q2 en moet hij morgen vanaf plaats 15 vertrekken. Dat hoeft niet noodzakelijk een probleem te zijn voor Verstappen, vorig jaar won hij ook in Spa-Francorchamps, Hongarije en Monza na inhaalraces.

  WK Formule 1 2023WK Formule 1 2023 klassement

   rijderconstructeurpunten
  1Max Verstappen
  Red Bull Racing 
  44
  2Sergio Perez
  Red Bull Racing 
  43
  3Fernando Alonso
  Aston Martin 
  30
  4Carlos Sainz
  Scuderia Ferrari 
  20
  5Lewis Hamilton
  Mercedes 
  20
  6George Russell
  Mercedes 
  18
  7Lance Stroll
  Aston Martin 
  8
  8Charles Leclerc
  Scuderia Ferrari 
  6
  9Esteban Ocon
  Alpine 
  4
  10Valtteri Bottas
  Alfa Romeo 
  4
  11Pierre Gasly
  Alpine 
  4
  12Kevin Magnussen
  Haas F1 Team 
  1
  13Alexander Albon
  Williams Racing 
  1
  14Nyck de Vries
  AlphaTauri 
  15Nico Hülkenberg
  Haas F1 Team 
  16Lando Norris
  McLaren 
  17Oscar Piastri
  McLaren 
  18Logan Sargeant
  Williams Racing 
  19Yuki Tsunoda
  AlphaTauri 
  20Guanyu Zhou
  Alfa Romeo