Ga naar de inhoud

Bocholt kroont zich na jaartje onderbreking weer tot kampioen in BENE League

 za 18 maart 2023 22:27

Bocholt heeft voor de 6e keer in zijn bestaan de titel veroverd in de BENE League handbal. In een heruitgave van de finale van vorig jaar versloeg Bocholt het Nederlandse Lions met 37-30.

Lions, een club met thuisbasis in Sittard-Geleen, was vorig jaar nog te sterk voor Bocholt in de titelfinale van de BENE League. Bocholt had dus nog een eitje te pellen met de Nederlanders en bouwde in de 1e helft al een voorsprong uit: 18-12.

 

Titelverdediger Lions kwam na de rust nog terug tot op 3 punten (31-28), maar Bocholt liet zich niet meer ringeloren. De Belgen wonnen uiteindelijk met 37-30, goed voor hun 6e titel in de BENE League.

Bocholt won in zijn geschiedenis vijf keer de titelfinale en werd tijdens het coronajaar 2020 als leider in de reguliere competitie uitgeroepen tot kampioen omdat het seizoen niet uitgespeeld kon worden.