Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 5  /  18 - Danilith Nokere Koerse
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

BEKIJK: Arvid de Kleijn laat ploeg van Cancellara vieren na hectische finale in Milaan-Turijn

 wo 15 maart 2023 16:52

Arvid de Kleijn is de verrassende winnaar van Milaan-Turijn. Het peloton kreeg in de Italiaanse eendagskoers zijn voorspelde sprint, maar door een valpartij werd de eindfase helemaal ontregeld. De Nederlander uit de ploeg van Fabian Cancellara profiteerde van de hectiek en hield Fernando Gaviria met een ferme eindsprint van winst in Orbassano. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Milaan-Turijn vormt een extra Italiaans intermezzo tussen Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo. Een generale repetitie voor een mogelijke (massa)sprint op de Via Roma?

 

Jawel, want zoals voorgeschreven, kregen de sprinters in Orbassano een uitgelezen kans om een nieuw streepje achter hun naam te zetten. 

 

Mannen als Dylan Groenewegen, Fernando Gaviria, Biniam Girmay, Mark Cavendish en onze landgenoot  Jordi Meeus tekenden er present. Toch was het een ietwat verrassende naam die de massasprint naar zijn hand zette. 

 

In een hectische finale verloren heel wat topsprinters voeling met de voorlinie. Enkel Tudor, de ploeg van Fabian Cancellara, had nog twee mannetjes in de voorhoede. 

 

De Nederlander Arvid de Kleijn profiteerde van de lead-out van zijn ploegmakker, sloot de deur voor de aanstormende Gaviria en snelde zelf verrassend naar de overwinning. Casper van Uden mocht als derde mee op het podium met zijn landgenoot.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.