Ga naar de inhoud

Verdriet na de vreugde: Giants-sterkhouder Butterfield mist rest van seizoen door knieblessure

 ma 13 maart 2023 13:34
Spencer Butterfield kreeg de MVP-trofee van de bekerfinale op een draagbaar.
Spencer Butterfield kreeg de MVP-trofee van de bekerfinale op een draagbaar.

Wat gisteren al gevreesd werd tijdens de bekerfinale is vandaag bevestigd: de Antwerp Giants zullen dit seizoen niet meer kunnen rekenen op sterkhouder Spencer Butterfield. De Amerikaan heeft zondag de patellapees van zijn linkerknie gescheurd.

Met 18 punten en een ijzersterke prestatie was Spencer Butterfield zondag de uitblinker in de bekerfinale tegen Oostende, maar de Amerikaan liep in de 2e helft ook een knieblessure op.

 

Butterfield werd op een draagbaar van het veld gedragen en moest vanaf de zijlijn toekijken hoe zijn ploegmaats de bekerwinst binnenhaalden.

 

De shooting guard vreesde gisteren al dat het einde seizoen zou zijn voor hem en dat is vandaag ook bevestigd. Butterfield scheurde de patellapees van zijn linkerknie en wordt vandaag nog geopereerd.

 

Het uitvallen van Butterfield is een flinke streep door de rekening van de Antwerp Giants. De Amerikaan was een van de sleutelpionnen in het team van coach Ivica Skelin.

 

Veel tijd om nog een vervanger binnen te halen, is er niet. De deadline om nog nieuwe spelers toe te voegen aan de selectie is 15 maart om middernacht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: