Ga naar de inhoud

Piepjonge Noorse bonk Per Strand Hagenes pakt 1e profzege, Florian Vermeersch wordt 4e op verjaardag

 zo 12 maart 2023 16:07

Per Strand Hagenes heeft zijn onmiskenbare talent een eerste keer geëtaleerd in een profkoers. In een lastige editie van de Ronde van Drenthe reed de 19-jarige Noor in de finale weg uit een groepje met daarbij ook de jarige Florian Vermeersch.

Een dag na de vrouwen werkten ook de mannen hun Ronde van Drenthe af, met ook hier de VAM-berg (tot 2 keer toe) als zwaarste hindernis.

Toch was het niet de "vuilnisbelt" die voor de belangrijkste schifting zorgde, wel de regen en de wind. Het peloton brak in verschillende stukken, met helemaal vooraan een kwartet met daarbij de jarige Florian Vermeersch.

Op papier was Vermeersch de grootste naam. Maar Per Strand Hagenes, die vanuit de belofteploeg van Jumbo-Visma even mocht proeven van het werk bij de grote jongens, heeft in zijn korte carrière al een stevige reputatie uitgebouwd.

 

Dat bewees hij ook op de fiets, want toen hij op 2 kilometer van het einde vertrok, bleven de anderen zitten. Hij had meteen een nagenoeg geruststellend gat.

Twee jaar geleden werd Hagenes nog wereldkampioen bij de junioren, in Leuven. Vorig jaar won hij onder meer Parijs-Tours bij de beloften. En nu heeft hij op zijn 19e al een eerste profzege beet. Jumbo-Visma lijkt opnieuw goud in handen te hebben.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag Ronde van Drenthe (1.1)
1. Per Strand Hagenes (Noo) 143 km in 3u07'00"
2. Tobias Lund Andresen (Den) op 8"
3. Adam de Vos (Can) zelfde tijd
4. Florian Vermeersch  
5. Sam Welsford (Aus) 32"
6. Milan Menten z.t.
7. Jenthe Biermans  
8. Gerben Thijssen  
9. Casper van Uden (Ned)  
10. Vito Braet